TEKS-galan 2008

Den 6 december var det dags för 2008 års TEKS-gala. Varje spelare i laget fick som vanligt lägga en röst i vardera kategori på en av dom nominerade. Här ser du vilka pristagarna blev. Galan hölls hemma hos Krille i Sköndal.

Årets TEKS:are Motivering: Daniel Kriström 
Han är alltid positiv och försöker hela tiden driva oss andra framåt istället för att, som andra, se allt i svart och gräva ner sig för småsaker. Förgyller alltid tillvaron med sin närvaro, både på matcher och på fritiden.
Nominerade: Alla i TEKS
Årets mål:
.
.
.
.
.

Motivering:
Mattias Cronqvist
Mattias mål mot Duna In, den 6 maj. Han fick bollen ute till höger i straffområdet och lobbade bollen över en försvarare, fortsatte inåt i straffområdet och lobbade över ännu en försvarare. Framför mål stod Stefan och höll bort en tredje spelare, Tia tog sig förbi dom och la in bollen i bortre burgaveln.
Vilket mål inget snack om vart bollen skulle någonstans, in i mål bara och snyggt var det också.
Nominerade:

Carl Lindwalls
mål mot Västtyskland. den 15 april
Calle får bollen på vänsterkanten och driver upp bollen. Tia tar då en löpning ner mot deras kortlinje på vänsterkanten, Calle väljer då att spela bollen till Tia och löper sedan in mot mitten och får tillbaka bollen av Tia och har då med sin underbara löpning ryckt sig helt fri och får bollen perfekt i skottsektorn och skjuter behärskat in säsongens första mål.
Mattias Cronqvists mål mot Västtyskland. den 15 april
Martin driver upp bollen, han söker efter skottläge men håller i den, då ser han Tia som startar en löpning in från vänsterkanten. Martin slår bollen mellan backarna men bollen ser ut att bli lite för hård så att målvakten skulle hinna ta den. Men Tia hinner dit precis före och petar den förbi målvakten, diagonalt med målet och lägger sedan in den i öppen kasse.
Mattias Cronqvists mål mot Duna In, den 6 maj
Han fick bollen ute till höger i straffområdet och lobbade bollen över en försvarare, fortsatte inåt i straffområdet och lobbade över ännu en försvarare. Framför mål stod Stefan och höll bort en tredje spelare, Tia tog sig förbi dom och la in bollen i bortre burgaveln.
Stefan Henrikssons mål mot Gröna Vännerna, den 13 maj
Martin driver upp bollen och sticker fram en fin passning till Stefan i vänstra delen av straffområdet. Stefan tar emot bollen och placerar in den på insidan av målvakten som inte täcker stolpen.
Daniel Kriströms mål mot Les Chemises Blanche, den 7 oktober
Ungefär fem minuter in på matchen slog Calle en frispark in i straffområdet som Freyling inte lyckades ta emot ordentligt. Men det gjorde inget för den studsade fram till Dagge som vart fri med målvakten. Dagge var hur kylig som helst och la en bredsida till vänster om målvakten
.
Årets målvakt:
Motivering:
Stefan Henriksson
Sista matchen motiverar allt. Han var överjävlig.
Nominerade: Stefan, Martin H, Kjell & Robert
Årets back:
Motivering:
Kristoffer Brundin
Har varit väldigt tongivande hela året och varit en spelare hela laget kunnat luta sig emot.
Nominerade: Kristoffer, Stefan, Martin & Viktor
Årets mittfältare: Motivering: Martin Josefsson
Krigar på som vanligt och det är alltid kul att se. Mycket bra speed och slit. När han inte gnällde som ett djur så slet han som ett. Nominerade: Mattias, Thomas, Martin H, Kenneth, Martin J, Carl & Kjell
Årets forward:
Motivering:
Daniel Kriström
En sann krigare som löper tills han spyr och dessutom var han lite målfarlig i år.
Nominerade: Mattias, Martin H, Daniel J & Daniel K
Årets höjdpunkt:
Motivering:
Sista matchen
I årets sista match lyckades vi med kniven på strupen vinna med 1-0 och klarade oss därför från nedflyttning
Nominerade:
Heldagen med TEKS
– Vi körde en väldigt lyckad heldag, fotboll i Farstahallen, årsmöte, filmvisning av TEKS filmen och utgång på det.
Få kakmonster – Vi lånade bara in en spelare under hela året.
Sista matchen – I årets sista match lyckades vi med kniven på strupen vinna med 1-0 och klarade oss därför från nedflyttning.
Årets besvikelse: Motivering: Kenneth Jansson
Efter att ha varit en av TEKS allra mest tongivande spelare genom åren deltog han endast i 5 matcher i år.
Med en Kekke i form på mitten blir TEKS ett bättre lag helt enkelt. Vi saknade honom vilket gjorde det till en besvikelse att han var med så lite.
Nominerade:
1-7 förlustenVi tangerade klubbrekordet på största förlust i historien då vi förlorade med 1-7 mot Tivoli.
Kenneth Jansson – Efter att ha varit en av TEKS allra mest tongivande spelare genom åren deltog han endast i 5 matcher i år.
1-2 förlusten – Med mindre än en minut kvar gör vi 1-1 och glädjen är stor, men ytterligare 30 sekunder senare släpper vi in 1-2 och förlorar matchen.
Robert Svedman – Sista matchen visade sig vara ganska avgörande då vi kunde klättra över nedflyttningsstrecket, då väljer Robban att gå på konsert istället.
Årets skyttekung: Mattias Cronqvist
Med sina 6 gjorda mål vann han skytteligan.
Hedersmedlemarnas pris:
Motivering:
Martin Josefsson
För att han med stort engagemang och hjärta lyckats klippa ihop TEKS filmen.
Årets bild:
Motivering:
Chippendale
Detta går till historien som bland det roligaste som skådats.