Kjell Svedman
Robert Svedman
Kommentar:

Så var det då äntligen dags igen. Årets första match och det mot SS Stockholm Södra som är ett nystartat lag från Hökarängen. Så man skulle kunna kalla det derby.

Men eftersom vi spelade utan domare så blev inte karaktären på matchen därefter. Matchen saknade helt tempo och närkamper. Vi började matchen ganska bra och redan efter ett par minuter hade Dagge gjort årets första mål.

Sen släppte vi in ett otroligt onödigt mål där vi börjar gå i backlinjen och våra motståndare får göra lite som dom vill i vårat straffområde. Nu kändes det inte som om det var hela världen då vi ändå kände att vi var bättre en motståndet idag.

Och efter ett tag så släppte det rejält. Vi gick från 1-1 till 6-1 på ganska kort tid. En hel del snygga mål och bra passningsspel där höjdpunkten var Dagges andra mål. Efter att ha dribblat bort två killar på högerkanten och sedan ryckt ner mot hörnflaggan drar han på ett skott/inlägg som borrar sig in i nättaket. Så nu var årets mål redan utsett och det redan innan vi ens hade spelat en halvlek på året.

Efter det här stack SSSS upp några gånger och gjorde även två mål till medan vi gjorde ett innan halvtidsvilan. Ska man summera första halvlek kan man säga att vår offensiv var mycket bra medan vår defensiv var under all kritik. Det var öppen gata gång på gång för motståndarna och vi var väldigt klena och slöa defensivt.

I halvtid så gick snacket mest om att Krille måste få göra sitt första mål i TEKS. Eftersom han nu var den enda som inte gjort mål i TEKS tröjan sa vi att vi skulle försöka passa honom så mycket som möjligt.

Så var det dags för andra halvlek och tanken var väl att vår fina offensiv skulle spegla av sig på defensiven men det blev helt tvärtom. Vår offensiv vart nu lika dålig som vår defensiv.

Bara för att målen trillat in lite väl enkelt i första halvlek ville helt plötsligt alla göra mål. Därför försvann nu allt som kan kallas passningsspel och SSSS fick allt som oftast komma i 3 mot 1 lägen.

En kombination av trötthet, egoism och att vi ville att Krille skulle få göra mål förstörde hela andra halvlek för oss, vi var riktigt dåliga medan SSSS hade höjt sig avsevärt sen första halvlek.

Andra halvlek slutade 2-2 men det viktiga var att Krille fick göra sitt mål tillslut. Han hade spelat fram till ett flertal av målen, haft ett skott i stolpen men sista målet i matchen det var Krilles så nu var den sista 0:an utraderad. Efter att ha fått bollen strax innanför straffområdet dundrade han in bollen precis bredvid målvakten som var chanslös. Men sett över hela matchen så kan vi inte vara nöjda men man kan ju alltid skylla på att det var första matchen för året och så var ju vinden lite konstig...

Ska man bli orolig nu då så här nära seriestart. Nä det tycker jag inte, när matchen fortfarande var jämn var det vi som spelade bäst och gjorde målen. Sen var det ju första matchen för året och vi saknade en del spelare. Så till seriestarten ska vi nog vara taggade och då är vi bra det vet vi.

Sen är det bara att hoppas att Krille kommer hem för mer gästspel för det syntes att han har mycket att ge i TEKS.

Matchens kakor:  Daniel Kriström (1)