Kjell Svedman
Robert Svedman
Oscar Wahlqvist
Kommentar:

Uppvärmningen var ganska lugn som vanligt, och det var ett självsäkert lag som gick ut på planen när matchen väl kom igång 20 minuter försenad. Vi visste att vi var tvungna att vinna den här matchen för att hänga kvar i toppen av tabellen.

Vi inledde första halvlek med ett riktigt bra passningsspel och motståndarna fick knappt känna på bollen. Redan efter ca sju minuters spel gjorde Tia 1-0, en passning från Robert frispelade honom och han la behärskat in den i målvaktens högra hörn. Vi kände nu att vi hade grepp om matchen och Oscar storspelade på mittfältet. Ett par minuter senare blev Thomas fälld några meter utanför straffområdet, Viktor tog frisparken och fick en underbar träff, bollen gick rakt in i samma hörn som tidigare och var helt otagbar för deras målvakt. 2-0 till oss.

Nu började vi ta det lite lugnare och motståndarna fick faktiskt ett par chanser. Men Kenneth agerade mycket stabilt i målet, och såg till att vi kunde gå till halvtidsvila med en tvåmålsledning.

I andra halvlek förändrades matchbilden totalt. Nypan ägde spelet och var först på nästan varje boll, därför kändes det inte helt ologiskt när de gjorde 2-1 efter fem minuter. De kom 3 mot 2 och spelade sig runt våra backar, en kom fri mot Kenneth och petade in bollen i mål.

Oscar flyttade då ner som defensiv mittfältare och det var ett väldigt lyckat drag, vi fick ett säkrare spel och kunde hålla motståndarna ifrån oss på ett bra sätt.

Det blev sedan mycket spel på mittfältet där vi ändå hade de farligaste chanserna. I mitten av andra halvlek sprang Thomas igenom deras försvar och sköt ett snyggt skott med vänsterfoten från en liten vinkel. 3-1 till oss och det visade sig bli det avgörande målet.

Det kändes som om vi nu verkligen hittat tillbaks till vårt vinnande spel från förra säsongen, trots att vi saknade ett par spelare som gjorde annat idag. Men kan vi spela så här i fortsättningen så kommer det att räcka långt.