Viktor Petersson
Kjell Svedman
Kommentar:

Det var en tunn trupp som kom ner till Fagersjö denna kväll för att möta Medya FF som vi aldrig lyckats vinna mot tidigare. Många sjuka och många upptagna med annat så vi kom med exakt fullt lag utan avbytare. Men stämningen var inte sämre för det utan snarare tvärt om humöret var på topp och uppvärmningen var nog den bästa vi haft med en del nya egensinniga övningar, som i alla fall värmde upp skrattmusklerna både hos oss men säkerligen hos alla andra som såg oss med.

När matchen sedan drog igång var det väll Medya som stod för det mesta spelet till en början men vi var inte alls helt oheta, vi spelade smart med tanke på att vi inte hade några avbytare medan Medya fick springa inväntade vi dom rätta lägena. Som vanligt slarvade vi i vissa passnings moment så Medya kunde komma i en rad farliga kontringar men Kenneth storspelade denna kväll så det kändes ändå tryckt.

Vi hade en bra hörna som Dagge slog och Tia nick skarvade vidare till Martin som nästan fick öppet mål men han drogs i armen och fick nicken över mål, som vanligt var det ingen åtgärd från domaren. Nu pressade Medya på ganska hårt och hade en hel del avslut på mål men Kenneth gjorde flertalet kvalificerade räddningar och blev nu kallad för Schmichel av Medya spelarna.

0-0 stod sig i halvtid och det kan vi tacka Kenneth för, vi var iof. inte dåliga och hade en hel del lägen men Medya var hetare och vi var alldeles för sena på andra bollarna i första halvlek. I andra halvlek var vi mycket hetare och nu var det vi som hade det mesta av spelet men ändå var det Medya som gjorde det första målet, deras spelare fick skära in från vänster och sköt ett mark skott i bortre burgaveln som Kenneth inte hade mycket att göra på. Målet kom lite ologiskt eftersom det var vi som ägde spelat nu men vi vek inte ner oss utan fort satte att pressa Martin som var febersjuk hade en rad löpningar på vänstern men lyckades inte få till några avslut.

Med 6 minuter kvar av matchen fick vi en kontring och vi kom två mot en, Dagge drev upp med bollen och slog en passning förbi deras kille som Martin löpte på en av deras spelare kom rusand men Martin höll undan honom och skött ett skott som letade sig in under en slängandes målvakt och det var kvitterat 1-1.

Nu hade vi ett par bra chanser att göra ett lednings mål men vi slarvade som vanligt i motståndarnas straffområde och istället för ett lednings mål för oss får dom ett turligt mål i en tilltrasslad situation som var onödigt att släppa till av oss. Nu gick luften ur oss och Medya fick även göra 3-1 innan domaren blåste av matchen.

Men ännu en gång gjorde vi en riktigt bra match och spelade en bra fotboll men tyvärr hade vi inte det lilla flytet med oss. Det var lite synd om Kenneth som för dagen hade nya målvaktsbyxor och gjorde årets bästa match hitintills att vi inte vann då, men det lovade gått även denna gång.