Match:  FAIF Classic - Ta En Kaka Stefan
Thomas Freyling
Martin Hjort
Kjell Svedman

Nu var det dags för årets andra match och premiärnerverna skulle vara borta och vi skulle bjuda på underhållande fotboll var det tänkt. Men istället gjorde vi våran sämsta match någonsin.

Matchen började bra för redan efter 40 sekunder gjorde F.A.I.F. självmål men det var inte vilket självmål som helst utan det snyggaste själv mål som någonsin gjorts. Helt ensam vid straffområdes linjen får deras spelare en studsande boll som han ska rensa undan, han lyckas få en klockren tåpaj som lobbas över egen målvakten och ställningen var 0-1 till oss. F.A.I.F. bestod av en del äldre herrar som kanske inte hade så högt tempo men istället för att springa ifrån dom började vi också att gå och spela nonchalant i passningsspelet och var alldeles för egoistiska.

Vi spelade faktiskt så dåligt att jag nästan glömt bort hela matchen. Tia gjorde i.a.f. 2-0 målet när han tog ner en retur och på halvvolley dunkade in bollen bakom målvakten. 3-0 var väll en av få godbitar i vårat spel det var ett snyggt passningsspel där Viktor hade bollen på vänster kanten och Martin kom löpande bakom, Viktor passade in bollen till Tia som stod vid bortre stolpen som i sin tur passade diagonalt över till andra stolpen där Martin J kom inbrytandes från vänstern och la in bollen i öppet mål.

Att det bara stod 3-0 till oss i halvtid var bland det pinsammaste jag upplevt så vi bestämde oss för att gå in och vara mer rörliga och aggressiva i andra halvlek. Men andra halvlek vart ännu mer pinsammare än det första nu skapade till och med F.A.I.F. en rad målchanser som Kenneth gjorde en rad fina benparader på och fredade målet. Vi lyckades göra tre mål även i denna halvlek 4-0 gjorde Tia på en lobb och 5-1 la han in i öppet mål och 6-2 var liknade 2-0 målet där Martin la in bollen i öppen kasse efter fint väggspel med Tia och Viktor.

Det som var mest pinsamt var väll att F.A.I.F. fick göra två mål på oss, efter ett alldeles för svagt ingripande av våra backar och slappt uppträdande av mittfältarna som inte orkade jobba hem ordentligt fick F.A.I.F. göra två mål ett skott som letade sig in nere vid Kenneths ena stolpe och en nick som Kenneth inte kunde göra något åt. Vad som var ännu mer anmärkningsvärt var väll att dessa gubbar verkade ha dubbelt så mycket ork som oss och dess utom mycket bättre inställning, hade inte Kenneth varit i sån form hade det kunna slutat mycket värre.