Match:  Ta En Kaka Stefan - Dynamo Sprodje
Laget:  Kenneth J Carlberg
Mattias Cronqvist
Stefan Henriksson
Oscar Wahlqvist

Ännu en derby seger, trotts att vi inte hade fullt lag och hade all press på oss stod vi pall för trycket och tvålade dit Sprodje igen.

Efter en dag med många återbud hade vi i alla fall fått ihop sex man som skulle ställa upp och kriga för dom blåa färgerna i årets andra derby. Vi var taggade till max och trots att vi inte var fullt lag viste vi att vi hade chansen att vinna, vi hade ju ett psykologiskt övertag sen den senaste 5-0 vinsten. Vi började i ett rasande tempo och tog tag i matchen direkt, vi kanske inte gjorde allt rätt men vi sprang mycket och skapade en hel del med halv chanser.

Sprodje hade i princip ingenting i närheten av en mål chans dom första 10 minuterna utan det var vi med den inlånade Oscar som spel förare som ägde matchen. Martin kom bra med upp i början från sin back plats och vi fick då tyngd i anfallen men lyckades inte göra mål, men vår offensiva start tog orken ur oss och efter 10 minuter insåg vi att vi hade startat lite väll optimistiskt. Men tro inte att Sprodje tog över för det utan vi spelade bara smartare och lugnare så vi slapp springa så mycket.

Efter 10 minuter fick Mattias bollen och han fintade bort två killar och gick på mål och sköt ett hårt skott som målvakten inte hade en chans att ta. Ett rättvist mål eftersom det var vi som ägde spelet. Vi fortsatte att spela bra men eftersom vi var lite trötta nu så lät vi Sprodje komma till lite mer men Kenneth gjorde ett par avancerade räddningar och fredade målet.

Men med sekunder kvar av den första halvleken orkade vi inte jobba hem efter ett anfall och Sprodje kom anfallandes med fem man mot två. Dam spelade runt i straffområdet och tillslut fick en av dom på ett skott som borrade sig in i dom högra nätmaskorna helt otagbart för Kenneth. Det kändes lite snöpligt eftersom vi hade haft matchen under kontroll och det var så lite kvar av halvleken. I paus sa vi att det här var vår match och att vi bara skulle fortsätta att jobba på som vi gjort.

I andra halvlek kom Sprodje med en del farliga anfall men Stefan och Martin lyckades styra bort allt. Även Vi kom med en del farliga anfall bl.a. hade Tia en del löpdueller som kunde ha resulterat i mål och Oscar hade ett skott som strök den vänstra stolpen. Robert missade ett läge han med var på Kenneth fällde kommentaren \"En Svedman kan inte göra mål\" minuterna efter hade vi ett snyggt anfall där Martin spelade upp bollen på Oscar uppe på högern som i sin tur spelade in till Tia i mitten av straffområdet som la ut bollen till Robban som hade öppet mål och lägga in bollen i, och där med bevisade han att en Svedman kan göra mål alla fall dom yngre.

Nu kom Sprodje med en del farliga anfall där dom bl.a. missade två fri lägen men det gjorde iof vi också. Så sett över hela matchen var vi helt klart värda denna seger, vi spelade både smart och taktiskt och bytte positioner när någon gick upp och framför allt krigade vi frenetiskt. Det var en riktigt stark insatts av oss och en än gång har vi visat vilka som är bäst i Sköndal

En rolig jämförelse som man kan göra är att när vi mötte Utd. Monkeys FC och vann med 6-0 spelade Sverige mot Moldavien och vann även dom med 6-0. Nu spelade vi mot Sprodje och van med 2-1 och Sverige mot Turkiet och dom vann med 2-1 dom också, så om vi har match samma dag som Sverige spelar landskamp kan man lika gärna komma och kolla på oss för Sveriges match slutar ändå likadant som vår bara att vi spelar bättre fotboll.