Match:  Ta En Kaka Stefan - SS Stockholm Södra
Philip Lindström
Laget:  Kenneth J Carlberg
Mattias Cronqvist

Så var vi framme vid avslutningen av denna första säsong i TEKS historia. För motståndet stod jumbo laget SS Stockholm Södra. Som vanligt var vi ont om folk så Martin och Viktor som egentligen var sjuka fick spela.

Vi började matchen helt tvärtemot hur vi sa att vi skulle spela. Vi stressade och lämnade våra positioner alldeles för mycket. SS som hade tre avbytare la ner ett hårt arbete och sprang och kämpade och gjorde det svår för oss medan vi mest stod still och försökte göra det svåraste i alla situationer.

Tillslut gjorde även SS mål efter slarv i vårat försvars spel. Kenneth spelar tillbaka bollen till Robban i målet varpå en SS spelare springer fram så pass att Robban bli skit nervös och rensar bollen rakt på deras kille och bollen studsar in i mål. Nu började jakten och som vanligt när vi jagar mål blir vi stressade och spelar ännu sämre. Som tur var fick Martin in kvitteringen efter lite tråcklande och ett vänster skott.

I halvlek var det ett gäng trötta och jävligt besvikna TEKS spelare som försökte vila upp sig så mycket som möjligt inför andra halvlek. I andra fortsatte vi spela dåligt medan SS kämpade på. Det var tur för oss att SS har så dåliga avslut för vi slarvade en hel del nu, både i anfallet och försvaret så dom bjöds på en hel del lägen.

Men till slut kom ändå ledningsmålet det var Kakmonstret som fick på ett skott som ändrade riktning på en av deras försvarare och ställde målvakten helt. Efter ledningsmålet spelade vi lite lugnare men det var fortfarande inte bra och Robban fick vid några tillfällen gripa in och rädda oss.

Med 10 minuter kvar att spela kom vi tre man ensamma mot deras målvakt. Mattias drev bollen och när han närmar sig målvakten som gått ut några meter så lägger Tia ut bollen till vänster där Kenneth står och slår in bollen i öppet mål.

Strax efter 3-1 målet får SS en man utvisad och då slår vi i sista spiken i kistan. Efter fint power play spel på äkta hockey manér där vi passar runt över hela deras plan halva får Martin bollen nere i vänstra hörnan. Martin kliver in någon meter medan målvakten rusar ut men Martin skjuter ett hårt markskott som går för bi målvakten och ställningen var 4-1.

Nu började vi rulla runt mer och skapade en hel del chanser och till slut kom även 5-1. Kakmonstret hade bollen på höger kanten och slog en pass mot bortre stolpen där Viktor kom springandes. Viktor kaster sig fram och hinner precis få foten på bollen som rullar in nere vid målvaktens högra stolprot.

Nu vart spelet helt plötsligt mer fysiskt och det hettade till ordentligt med bara sekunder kvar av matchen. Men trots det sista lilla gruffet var det här en snäll match men hård. Tillslut stod vi alltså som segrare med 5-1 trots under läger 0-1.

Nu laddar vi batterierna i en månad för sen drar den riktiga säsongen igång, utomhus!

Matchens kakor:  Viktor Petersson (1)