Thomas Freyling
Martin Hjort
Philip Lindström
Kjell Svedman

Så var stunden kommen. Vi kunde denna kväll säkra våran första serieseger någonsin och då har vi ändå spelat tillsammans i 21 år. Vi hade chansen redan förra matchen men då sumpade vi den. Men tack vara Gröna Vännerna som kryssade mot båda våra konkurrenter hade vi fått chansen att avgöra på egen hand igen.

Men för motståndet stod just Gröna Vännerna som har haft en formstigning efter sommaren. Denna kväll skapades även historia då en tidigare flyttad match mot just Gröna Vännerna skulle spelas direkt efter den ordinarie matchen. Alltså skulle vi möta Gröna Vännerna i fyra halvlekar.

Läget inför kvällen var att vi behövde vinna två matcher av dom tre återstående för att vinna serien, om nu våra konkurrenter vann sina kvarvarande matcher. Men precis innan matchen fick vi beskedet att båda våra konkurrenter förlorat och det skulle därför räcka med en seger så skulle seriesegern vara våran.

Men när matchen började så såg man vilket lag som hade pressen på sig. Gröna Vännerna började matchen i ett rasande tempo och anföll med mycket folk. Stundtals var det rena hönsgården i vårat försvar.

Men som så många gånger förr så lyckades våra motståndare aldrig komma till dom där riktigt farliga chanserna och efter fem minuter stack vi upp i en sedvanlig kontring där Mattias fick ut bollen till Martin på högern som drog på ett skott som målvakten inte lyckas ta och ställningen var 1-0.

Ytterliggare några minuter senare var det dags igen. Mattias friställde Martin som runde målvakten och slog in tvåan i öppen kasse. Detta var oxå resultatet i halvtid. Vi var inte helt nöjda med matchen för det var ändå Vännerna som hade spelet.

Men i andra så klev Philip fram och dunkade in 3-0 och efter det var det en ren formalitet. Spelet böljade fram och tillbaka men det var ingen snack vi skulle ta hem det här.

Och som om inte det var nog med att vi höll på att säkra seriesegern vi gör även ett världsmål. Tia lobbar fram bollen mellan två backar till Kekke som löper mot den högra stolpen. Istället för att skjuta spelar han vidare på volley diagonalt med målet till Hjorten som kommer springandes och på volley slår in bollen i mål. Vilket mål!!!

Sen gör även Philip ett till mål och Gröna Vännerna för ett tröstmål vilket var synd för Robban som gjorde en kanon match efter förra veckans bottennapp. Planens gigant var annars Thomas som med ett otroligt moget spel och ett gediget slitande dominerade på planen.

Vi klarade det alltså, seriesegern var säkrad!!! Dessvärre fick vi aldrig riktigt fira efter som det skulle spelas en match till efter denna. Å den torskade vi.