Matchfakta

Match:  Ta En Kaka Stefan - Nicka Till
Datum:  2007-06-12
Resultat:  0 - 2
Våra mål: 
Varningar: 
Laget:  Mattias Cronqvist
Stefan Henriksson
Daniel Johansson
Martin Josefsson
Daniel Kriström
Viktor Petersson
Robert Svedman
Kommentar: 

Så var det dags för returmöte mot Nicka Till. Vi hade ju möts bara en vecka innan och nu vände serien så nu kanske Nicka Till skulle få revansch. Förra matchen hade ju Dagge avgjort med matchens sista spark och vi tog hem segern, kanske inte helt rättvist.

Men nu var det en ny match. Eftersom vi spelat mot varandra bara en vecka tidigare hade vi kartlagt våra motståndare ganska bra och trodde oss ha medicinen för att hindra deras snabba omställningar. Men nu uppstod ett problem, TEKS blev till en sjukstuga.

Viktor var förvisso tillbaka efter några veckors halsont men det verkade inte bättre än att han haft närkontakt med några av sina lagkamrater. Nu hade nämligen Kenneth, Krille och Hjorten fått ont i halsen. Lägg där till Thomas som var i Tyskland, Calle som var upptagen och Kjelle som hade ont i benen efter att ha sprungit Sthlm. Marathon på lördagen. Så helt plötsligt var vi bara sju man och fick ställa upp utan avbytare.

Detta gjorde såklart att vi inte kunde hota Nicka Till på alvar i matchen. Trotts det började vi matchen riktigt bra och backarna Viktor och Stefan med stor hjälp av defensive mittfältaren Martin hade full koll på Nicka Till dom första tio minuterarna.

Dessutom spelade vi riktigt bra i anfalls spelet också. Vi hade ett lugn i vårat spel som vi inte haft i dom tidigare matcherna och kom fram i några fina anfall grundat på fint passningsspel. Men så kom det som så många gånger förr, ett slarvigt insläppt mål.

Nicka Till drev upp bollen på deras högerkant och fick in bollen förbi Viktor och när Robban skulle rensa undan bollen hoppade den över hans fot (planen är sjukt dålig, som en sandstrand framför målen) och till en fri motståndare på bortre stolpen.

Men vi fortsatte att spela bra utan att lyckas skapa dom där jätte chanserna. Istället fäller Mattias en motståndare precis utanför straffområdet och när Robban sen inte ställer upp muren ordentligt får dom skjuta bollen på insidan av muren och in vid stolpen där det då var en stor lucka.

Nu vart det mycket Hawaii fotboll och vi föll in i gamla synder med långbollar, dock inte så konstigt då orken började tryta. Tia hade annars ett bar läge då Viktor slog upp en frispark som målvakten rusade ut för att plocka men Tia var före, men dessvärre skarvade han bollen lite väl mycket och den gick ut över kortlinjen. 

I halvtid var vi ändå nöjda med den första halvleken så det var bara att köra på. I andra halvlek bytte Tia upp på topp och Dagge tog hans plats som höger ytter. Jag vet inte om det var det bytet eller att orken nu började ta helt slut men i andra halvlek var vi inge vidare bra framåt.

Bakåt var vi stabila men framåt var det mest långbollar. Nicka Till hade ändå några chanser men då gjorde Robban några riktigt bra räddningar. Bl.a. en benparad där nog dom flesta hade skrivit in ett mål.

Farligaste chanserna framåt i andra hade Martin och Dagge. Martins chans började med att Danne drev upp på vänsterkanten och klackade bollen bak till Martin som kom springandes bakom. Martin drog till direkt men mitt på målvakten. Dagge fick ett inlägg och vart helt fri på bortre stolpen men nådda inte riktigt bollen.

Över hela matchen sett gör vi en bra match och med tanke på att vi inte hade några avbytare gör vi en riktigt bra match. Alla kämpade som fan och med några avbytare hade den här matchen kunnat slutat helt annorlunda. Danne gör nog sin bästa match i TEKS tröjan och Stefan och Viktor var stabila bakåt. Men nu måste vi börja producera mål. 


Matchens kakor:  Stefan Henriksson (1)