Match:  Ta En Kaka Stefan - Les Chemises Blanches
Mattias Cronqvist
Martin Hjort
Daniel Kriström
Kim Nielsen

Säsongens sista match. För motståndet stod Les Chemises Blanche som vi mött hela nio gånger tidigare. Vi ledde den interna statistiken mellan lagen innan matchen med hela 7-2 i matcher. Dessvärre hade vi lite dåligt med folk så det va lite nervöst innan matchen.

Men väl på plats visade det sig att dom bara var fem stycken. Men dom lånade in B.E.R.T.s bästa spelare, men dom var ju ändå en man mindre så det här skulle vi bara vinna. Vid vinst för oss och förlust för U.S.A. skulle vi passera dom och hamna fyra i tabellen så vi hade ju iaf. lite att spela för. Vi körde med Robban i målet och Krille och Viggan på backen. Resten fick rotera på mittfältet och på topp.

Dessvärre blev det ju som vanligt när ett lag får spela med en man mera. Man blir bekväm och kämpar inte alls så mycket som man borde. Det blev ju även så att vi fick föra matchen och det är ju inte våran starka sida.

Vi fick mängder med ytor i hela matchen men slarvade och fegade alldeles för mycket. Det kändes som vi skulle lösa det men Les Chemises Blanche kändes trotts allt lite farliga framåt, mycket tack vare deras inlånade kille. Men efter fem minuters spel får Martin bollen och löper in i straffområdet och lossar av ett skott som målvakten inte kan göra något åt, 1-0.

Förhoppningen nu var att det skulle rinna på men vi fortsatte att spela svårt och trots att det nästan alltid var en man fri på bortre kanten så spelade vi på dom som var täckta, När vi skulle skjuta passade vi och när vi borde passa så dribblade vi. Många hade även svårt att bli vän med bollen

Dessutom missade vi alldeles för många chanser. Tia hade en chans där det i princip var öppet mål men avslutet var lamt och målvakten hann dit med en hand. Sen hade Dagge en del chanser men dessvärre fick han inte på dom bästa avsluten och målvakten kunde rädda. Så här fortsatte första halvlek, vi hade rader med chanser men det ville sig inte. Dom gånger vi fick på avslut var dom lite för dåliga och så lyckades deras målvakt hela tiden få upp en hand och returerna fick vi aldrig riktigt tag på.

I paus sa vi det att vi måste bli mycket mer aggressiva och starta defensiven redan med forwards. Andra halvlek blev även bättre men fortfarande hade vi inte riktigt blivit vän med bollen.

Les Chemises Blanche anfall var få men kändes som sagt ändå lite farliga. Men våra backar lyckades alltid reda ut det. Robban behövde nog inte göra mer än en räddning på hela matchen. Däremot släppte han in ett. På en frispark lyckas inte Dagge hålla undan sin markering som nickar upp bollen i krysset. Kändes ju ganska typiskt då vi borde ha avgjort för länge sen.

Helt onödigt och nu vart det nervöst och bråttom. Sista 10 minuterna var en lång press och stress från våran sida, men det ville sig inte. Vet inte hur många chanser vi hade men det gick bara inte. Hjorten hade två bra skott som målvakten lämnade retur på men väl på returen fick vi inte till det. Viggan var uppe flera gånger men inget funkade Vi hade mängder med bra lägen men dom bra avsluten ville inte infinna sig.

Men med sekunder kvar av matchen, ja på hela säsongen får vi ett inkast/inspark som Kim tar. Martin, Krille och Dagge har radat upp sig framför målet. Bollen går precis över Martin men bakom honom står Krille och nickar in bollen med en kraftfull nick. Seger vrålen var höga och det firades rejält. Det ska också sägas att detta var Krilles första mål i korpen så det va ju ganska kyligt at vänta med det till säsongens sista sekund.

För direkt på avspark blåste domaren av matchen. Det kanske inte låter så bra att vinna med 2-1 över ett lag som spelar med en man kort men satan va skönt det va. Vi gör ändå en bra andra halvlek och det är alltid skönt att avsluta säsongen med en vinst.

Nu spelade dessvärre U.S.A. oavgjort så vi stannade på femte plats men det får man ändå se som helt okej. Nu tar vi och vilar ett tag så tar vi nya tag näste år!

Matchens kakor:  Martin Josefsson (1)