Match:  Ta En Kaka Stefan - Piglets United
Carl Lindwall
Laget:  Kenneth J Carlberg
Mattias Cronqvist
Kjell Svedman

Det var två förväntansfulla lag som anlände till Sköndals BP, alla hade väntat på att sommaren skulle lida mot sitt slut och att korpen skulle dra igång igen. Och för att få röra på våra sommarstela korpben hade vi nu äntligen bokat in matchen mot Piglets United. Men till vår förvåning så hade det varit en \"måltjuv\" framme och tagit bort båda målen från planen så det blev till att åka till vår traditionella korparena Fagersjö BP.

Väl på plats var det inget skönspel den stora publiken bjöds på (1 obetalande och några förbipasserande, om dom ens tittade in på planen). Vi var som vanligt väldigt lata och nonchalanta men det var ändå vi som inledde målskyttet i den 6 spelminuten då Carl efter en hörna fick på en kanon med vänstern som gick via en Piglets spelare och in i mål.

Nu var det vi som hade spelet men Piglets kontrade friskt och det skulle löna sig men inte utan hjälp från Stefan. I den 12 minuten mitt i en kontring lunkar Stefan av planen skadad och lämnar hela vänster kanten öppen, Piglets som kommer 3 st mot Kjell och Kenneth i målet spelar lätt runt och lägger in 1-1 målet. Piglets tillåts även göra 1-2 i den 17 minuten innan vi vaknar till liv. 2-2 görs av Tia i 21 min. när han kommer fri med målvakten och behärskat lägger in bollen. 3-2 målet görs även det av Tia men då inte liga behärskat, även denna gång kommer han fri med målvakten men skjuter på denna som lämnar retur som Tia sen knäar in straxt innanför stolpen. Detta skedde i 24 min.

Även Robert hinner göra ett mål innan halvtidsvilan då han med 28 min. gångna får en fin löpboll på vänstern och skär in och lägger bollen förbi målvakten. Man kan väl inte påstå att vi ska vara nöjda med spelet men vi hade ändå matchen under kontroll och vi kanske var lite tagna av att matchen spelades i 2x30 min. och inte som vanligt 2x20. Halvlekens höjdare var Martins cykelspark som gick straxt utanför målet.

I andra halvleken dröjde det till 10 min. innan första målet kom och det var Tia igen som utökade vår ledning, nu till 5-2. Efter det la vi av helt och Piglets tilläts komma in i matchen. När dom genom sin skyttekung i den 15 minuten kvitterade till 5-3 hade Martin gått av för att visa Viktor hur kameran fungerade så när Piglets kontrade lämnades Kjell och Kenneth ensamma ännu en gång. Piglets fick även göra 5-4 i den 24 minuten på ett billigt sätt och nu blev det helt plötsligt nerv i matchen.

När Piglets med bara övertid kvar av matchen anfaller och en av deras spelare ramlar i straffområdet stannar tiden för en stund.... domaren friar och medans Piglets spelarna gnäller på domaren plockar vi fram vår rutin och ställer om snabbt och punkterar matchen genom Stefan som gör 6-4. Straxt efter det blåser domaren av matchen och vi står som slutsegrare i en trött och seg match där inget av lagen kom upp i vanlig standard.

Matchens kakor:  Mattias Cronqvist (1)