Match:  Farsta United - Ta En Kaka Stefan
Thomas Freyling
Stefan Henriksson
Martin Hjort
Kjell Svedman

Så var det dags för serie final, vi ställdes mot Farsta United som ledde serien. Alla viste hur viktig matchen var, för skulle vi ha en chans att vinna serien så var detta en måste match. Vi var hela 10 man som var med för nu gällde det och det visste ju alla och alla ville vinna.

Men som vanligt klarar vi inte att spela under press för redan efter två minuter fick Farsta United komma igenom alldeles för enkelt och fri med målvakten kunde Farsta spelaren lägga in bollen bakom en chanslös Kenneth. Under den första delen av halvleken vart vi helt utspelade, Farsta anföll med mycket folk i anfallen och Martin och Kjell fick stå emot anfalls attackerna helt själva.

Vårat eget spel var inget att jubla över, enkla misstag och många förlorade dueller. Vi tappade boll alldeles för mycket i uppspels fasen och Farsta fick bollen alldeles för enkelt och kunde då kontra sönder oss. Efter 5 min var det dags igen, ett något turligt mål då en Farsta spelare får på ett skott utanför vårat straff område som går strax in till stolpen och ställningen var 2-0.

Nu lyckades vi faktiskt reducera och det på ett riktigt tjusigt sätt, Viktor slog ett inlägg som flera T.E.K.S. spelare mötte på i straffområdet men det var Robert som fick bollen och han sköt den rakt upp i nättaket och ett litet hopp om upp ryckning tändes.

Nu hade vi en del chanser men vi lyckas inte ta tillvara på dom bl.a. fick Martin H ett inlägg där han kaster sig fram för att nå bollen men bollen går strax utan för målet. Nu står spelet lite och väger men Farsta har ett bättre mittfält som tar tillvara på chanserna mer än vad vi gör. Ställningen är i alla fall 2-1 i halvtid.

Vi märkte i första halvlek att dom kom med mycket folk i anfallen och att dom oftast hade en spelare fri inne i mitten som hela tiden ostört kunde servera bollarna fram till sina forwards. Vi bestämde att någon av mittfältarna måste söka sig inåt och täcka honom. Men som vanligt när vi bestämmer nått i halvtid gör vi tvärt om, nu gick mittfältarna ännu längre ut och deras mittfältare fick ostört fortsätta med att servera mackor till forwards.

Vi fortsatte även att tappa bollarna enkelt då vi istället för att passa enkelt passade på motståndarna och istället för att visa oss för varandra stod och gömde oss bakom Farsta spelarna. I andra halvlek kan vi tacka Stefan för sitt underbara brytnings spel i backlinjen och Kenneth som hade några underbara utrusningar då han nickade bort bollarna innan Farstas forwards fick tag på dom.

Vårat anfalls spel var nu så stressat och panik slaget att inget lyckades förutom ett fint väggspel mellan Martin och Mattias men det resulterade bara i ett skott som Martin sköt utanför. Nu återstod bara någon minut av matchen och då tillåts en Farsta spelare vinna en nickduell mot båda bröderna Svedman och sedan gå fram och lägga in 3-1 målet som också blev slut resultat.

Vi gör en riktigt dålig match och visar ännu en gång att vi inte kan spela under press medans Farsta gör en mycket bra match och var helt klart värda segern. Men vi tar nya tag och siktar in oss på nästa match för det var efter förra Farsta matchen vi hittade vårat spel så nästa match blir det åka av.

Matchens kakor:  Kenneth J Carlberg (1)