Match:  Ta En Kaka Stefan - Farsta United
Stefan Henriksson
Martin Hjort
Daniel Kriström
Kjell Svedman

Det var ett bestämt gäng som kom till Fagersjö denna torsdags kväll, idag skulle vi spela bättre fotboll och behålla serie ledningen. Men när matchen var igång såg det precis ut som i dom tidigare matcherna, vi lunkar mest omkring och slår ofantligt många felpass och är dessutom ganska så egoistiska.

Farsta skapar en del farliga målchanser men ingen som Kenneth inte lyckas fånga in, Kenneth var dessutom riktigt het på höjdbollarna denna dag han plockade ner dom som äpplen från ett träd. Farsta tilläts ofta komma drivandes med bollen på mittplan helt oattackerade och fick då även ett övertag när dom kom 3 mot 2 i anfallen. Vi lyckades freda målet ända tills det återstod ca. 3 min av första halvlek, då har Farsta en vänsterhörna och vissa i vårat lag står och sover och är inte alls med på noterna när dom slår en kort hörna han som får bollen kliver in i banan och slår in en pass till en fristående spelare framför mål som bara har att lägga in bollen i mål.

Den farligaste chansen vi skapade var när Martin drev bollen från egen plan halva ända upp till deras kortlinje och la in bollen framför mål där Stefan stod och hade öppet mål men Stefan stod på hälarna och bollen gick för bi honom. I halvtid sa vi som vanligt att vi var tvungna att snäppa upp oss vi måste börja röra på oss och vissa oss för varandra och inte bara tänka på att ösa mot mål så fort vi får bollen, matchen var ju verkligen inte körd dom var inte bättre an vad vi gjorde dom.

I andra halvlek snäppte vi faktiskt upp oss vi jobbade mer och hade ett bättre passningsspel ändå lyckades vi inte skapa dom där riktigt farliga chanserna. Farsta fortsatte att anfalla med mycket folk men vi styrde upp det ganska bra, nu hade vi också skapat oss några chanser bl.a. hade Martin H fritt fram mot mål men la bollen utanför, nämnas bör nog oxå att i andra halvlek dök deras målvakt upp som hade blivit lite sen.

Paniken började nu sprida sig i laget vi ville ju inte förlora för första gången i år, nu anföll vi med mycket folk och backarna kom högra upp så nu skapade vi ett rejält tryck mot Farsta målet. Och så med 5 min kvar av matchen får vi en hörna som Stefan slår på Martin som står vid första stolpen men han hålls bort bra av sin försvarare men Martin ger honom en knuff och han får då bollen i ryggen och styr in kvitteringen vid första stolpen 1-1.

Nu backar vi hem rejält och Farsta får en stor press mot oss men det är ändå vi som får dom farligaste chanserna genom kontringar, nu är ju vi lite för ivriga så istället för att passa bollen när vi kom 2 mot 1 försökte vi dribbla och förlorade bollen. När domaren blåste i pipan kunde vi konstatera att vi tappat våra första poäng för året men vi var glada att det bara var 1p och inte 2. andra halvlek lovade gott inför framtiden och var lite mer som förra årets spel som inte riktigt har infunnit sig ännu men det kommer det kan jag lova.