Robert Svedman
Dennis Söderman
Kommentar:

Säsongens andra match stod för dörren och vi såg ut att kunna mönstra hela truppen. Detta skulle i sånt fall vara historiskt. Nu vart det ett avhopp då förra årets skyttekung Johan vek ner sig. Men 13 man stark trupp! Det är rekord för TEKS.

Detta innebar att vi kunde ha en avbytare på varje position. Calle, Martin, Freddan och Viktor bytte på backen och på mitt mitten växlade Kenneth och John. På kanterna spelade Dennis, Kjell, Freyling och Marcus. På topp fick Dagge och Tia förtroendet. Men att vara så många var kanske inte det bästa. Det blir lite svårt att komma in i matchen när man får mindre speltid. Men för vissa med dålig kondis va det ju bra (typ alla).

Inledningen är väldigt rörig och det tar ett tag innan vi få ordning på positionerna. Men sen gör vi en helt okej match med lite toppar och dalar. Robban har några viktiga räddningar och Martin och Tia har några lägen som kanske borde resultera. Dagge har ett friläge men ur dålig vinkel som målvakten räddar till hörna.

Hoyzer har några riktigt bra forwards som löpte smart. Men dom tar ledningen på en hörna som Kenneth skarvar in i eget mål. Vi försöker rulla runt men Hoyzer är kompakta.

I andra halvlek byter Martin och Kjelle position och nu får vi in lite mer intensitet i spelet. Bra rörelse och en hel del positionsbyten i spelet. I mitten av halvleken snappar Martin upp en boll vid kortlinjen. Backen och målvakten rusar dit och Martin får på en fösare in mot mål. Där dyker John upp och har helt öppet mål och nu kunde inte ens han missa.

Med fem minuter kvar får Freyling eld i brallan och springer ifrån sin motståndare på höger kanten. Tia är uppvaktad av två spelare inne i straffområdet men han smiter in bakom dom och på den perfekt slagna passen från Freyling så stöter han in 2-1.

Straxt efter detta tycker Kenneth Hoyzer ska få en chans till kvittering så han skjuter helt enkelt bort bollen lååångt efter en avblåsning. Gult kort och vi får avsluta matchen med en man mindre. Hoyzer får nu pressa hårt men vi står upp bra. Men det vart många trötta ben då vi knappt han byta under den sista pressen.

Men säsongens första vinst är säkrad och en skön sådan.

Matchens kakor:  Martin Josefsson (3)