Match:  Wasa Allstar - Ta En Kaka Stefan
Stefan Henriksson
Kjell Svedman

Mörkt som i en grotta, regnigt, blött och en opumpad boll ändå presterade vi en av årets bästa matcher.

Det var ett slött gäng som samlades på Fagersjö BP, ingen orkade värma upp förutom Kenneth och Kjell så klart. Alla var lite deppiga på grund av vädret det hade ju regnat i tre dagar i sträck, men just nu började det att avta. Som vanligt dom senaste matcherna hade vi ingen pumpad boll utan hoppades på att Wasa skulle ha det men icke deras boll var iof orange så man såg den bra i mörkret men pumpad, glöm det.

Men när vi startade var det andra miner, redan efter femton sekunder hade vi gjort 1-0. Det var ett fint anfall där Martin J passade upp bollen till Stefan som vände upp och skött en boll som målvakten inte kunde hålla utan bollen gick ut till Martin H som fintade sin kille och satte bollen vid målvaktens närmsta stolpe. Vi fortsatte att spela stabilt och stundtals riktigt bra med bra passnings spel och säkra brytningar.

Kjell och Martin styrde bort alla chanser Wasa hade och framåt hade vi ett varierande och farligt anfalls spel med en del farliga chanser som kunde ha resulterat i mål. Stefan hade en bra chans men kom inte riktigt loss från sin back utan puttade tillslut ner sin bevakare som då fick frispark och Martin H hade lekstuga ute på högern och snurrade upp Wasa spelarna gång på gång. Wasa hade en par inlägg mot Kenneth i målet men han plockade säkert ner bollarna och passade samtidigt på att springa över deras forwards och kalla dom för \"små löss\".

I paus sa vi att vi måste börja snacka med varandra på plan eftersom det var svårt att se varandra i mörkret och även att våra yttermittfältare skulle vara ännu mer offensiva.

I andra halvlek försökte Wasa anfalla med fler spelare men det var inget som oroade oss vi styrde undan deras anfall på ett lugnt och behärskat sätt och fick då ett par farliga anfall. Tio minuter in på halvleken rensade Martin J undan bollen som hamnade hos Mattias som snyggt tog ner bollen ryckte ifrån sin back och dunkade upp bollen med ett hårt skott i nättaket, ett av årets snyggare mål.

Nu blev Wasa allt mer desperata och det öppnade för oss men dess värre slarvades det en hel del i passnings spelet nu och våra anfall rann oftast ut i sanden. Martin J blev allt mer offensiv från sin back plats och han hade ett par fina löpningar längs höger kanten. Viktor hade ett bra läge att utöka vår ledning på ett inlägg när han kom springandes på bortre stolpen men han missade bollen. Även Martin J hade ett bra läge när Viktor slog en hörna som Martin klippte till på, skottet gick mot stolproten men målvakten gjorde en bra benparad och räddade.

Det var en mycket bra match och framför allt rolig match som kunde ha slutat med en ännu större seger marginal, hela laget var bra trotts att förhållandena inte var dom bästa. Ett extra plus ska Kenneth ha som var riktigt stabil i målet och Martin H som bjöd på ett par fina dribblingar.