Viktor Petersson
Kjell Svedman
Robert Svedman
Kommentar:

Vi kom till matchen i tron på att möta ett gäng gubbar eftersom Lo Scudetto bestod av det senast vi möttes, men till vår förvåning var det ett gäng ganska unga grabbar med endast ett par äldre spelare i laget.

Det var motståndarna som startade bäst, dom kom med snabba anfall med mycket folk med upp. Men Martin och Kjell skötte sig bra i dom bakre leden så det var inget som oroade Kenneth i målet, faktum är att han nästan inte behövde göra något förutom ett par fina utrusningar. Vårat spel präglades av fel passar och slöa löpningar, Stefan som spelade på toppen tappade oftast bollen till motståndarna när han skulle vända upp och gå på mål.

Vi hade en del bra individuella prestationer men som lag var vi riktigt dåliga, vi passade nästan aldrig och när vi gjorde det var det oftast riktiga indian passar som var omöjliga för medspelarna att ta emot. Ända riktigt vassa mål chansen i första halvleken hade Dagge när han dribblade sig loss på mitten och löpte på mål och när han närmade sig mål drog på med en tåfjuttare som gick straxt utanför vänstra stolpen.

I halvtidsvilan sa vi att vi måste börja springa vi stod liksom still på planen, vi sa även att vi kunde börja köra lite fulare för domaren verkade inte ta för någonting. Martin hade både fått en hård spark på benet och en dragning i armen utan åtgärd från domaren.

När andra halvlek kom igång hade Stefan tagit till sig snacket i halvtid och tryckte till en spelare ordentligt, men då helt plötsligt hade domaren tagit upp sin pipa och blåste för första gången. Det var Lo Scudetto som tog tag i takt pinnen i andra halvlek och hade några ruskiga anfall där dom spelade runt oss i straffområdet i två minuter. Dom hade också ett par farliga avslut men som Martin H som vaktade buren i andra halvlek gjorde några kanon räddningar på.

Men efter ett tag började vi komma igång och Kenneths inhopp på mitten var en injektions sprutan, nu spelade vi riktigt bra fotboll stundtals. Bl.a. hade vi ett riktigt mönsteranfall där Kenneth hade bollen på vänster kanten slog en kross boll över till Viktor som spelade fram till Tia som klackade in till en fristående Stefan som fick öppet mål men lyckades att skuta över.

En stund senare hade vi ett annat bra anfall där vi spelade runt och Viktor helt plötsligt stod fri framför målvakten men han lyckades aldrig få kontroll över bollen så motståndarna hann rensa undan. Sen hade vi en period där vi pressade ordentligt och hela laget hade minst varsin chans men bollen ville inte in utan i stället under vår iver att gå framåt kontrade Lo Scudetto och gjorde 1-0.

Vår anfalls vilja vart ännu större efter det men den vart inte bättre utan mycket sämre, en gång kom vi tre mot en men Dagge lyckades då slå bort bollen och det var inte bara han som gjorde nu slog vi bort allt och var riktigt stressade. I sista minuten fick Dagge in ett inlägg till Martin men han nickade utanför. En tung förlust som lika gärna kunde slutat med en tre poängare för oss.

Nu tar vi nya tag för nästa vecka är det dags för årets andra derby.