Match:  United Monkeys FC - Ta En Kaka Stefan
Laget:  Kenneth J Carlberg
Mattias Cronqvist
Martin Hjort
Kjell Svedman

Det är inte bara svenska landslaget som kan vinna på nationaldagen med 6-0, utan även Sveriges andra stolthet Sköndals korplag.

Det var en stressig dag där många av spelarna lämnat återbud, Martin hade det minst sagt svårt att få ihop ett lag. Fram tills att klockan var 15.00 var vi fortfarande bara 6 st, men då ringde Martin Hjort och sa att han kunde ställa upp trots att han var sjuk om han fick stå i mål. Det kan sägas att Kenneth var inte glad att behöva lämna ifrån sig målvaktströjan men han gjorde det för lagets skull.

Vi kom till matchen lite oroliga eftersom vi inte hade några avbytare och ingen koll på hur bra motståndarna var, men det visade sig att dom inte heller hade några avbytare. United Monkeys FC var nog det sämsta lag vi mött i serien, okej dom saknade säkert några spelare men för dagen var dom det sämsta lag vi mött och hade i princip ingenting därför kommer jag inte ägna så många rader åt dom.

Vi började matchen på ett strålande sätt med många vägg spel ifrån yttermittfältarna in på Martin i mitten, vi skapade på så sätt massor av snabba och snygga anfall men mål det blev det som vanligt inte. Tia lyckades som vanligt att bränna en handfull med frilägen och övriga i laget var inte sämre på det. Men 5 minuter in på matchen spelar Kjell upp en boll på Viktor på vänster kanten som driver in i straffområdet och när alla tror han ska passa in till Tia skjuter i målvaktens bortre stolpe och vi hade tagit ledningen.

Ytterligare fem minuter senare dribblar Martin sig igenom försvaret men blir av med bollen, men han lyckas ta tillbaka den och placerar in den lugnt och säkert vid målvaktens vänstra stolpe. Efter det fortsatte vårat målsumpande, vid ett tillfälle kom Viktor på vänstern och passade in bollen till Martin som hade Tia bakom sig men Martin passade istället bollen igenom hela försvaret till Calle som kom helt fri på högern, han fick på ett bra skott men utanför såklart.
.
När domaren blåste för halvtid kändes det som det gått bra mycket mer än dom 20 minuter som det hade gått, anledningen till det var nog att vi skapade så otroligt mycket att det kändes att vi spelat längre än vi hade. I pausen sa vi bara att vi måste börja passa mer och inte vara så egoistiska och som vissa bara tänka på skytteligan, vi måste våga spela väggpassar framme vid deras straffområde, och så sa vi såklart att vi måste utnyttja Kjelle på kanterna.

Andra halvlek var likadan som den första, en otrolig press från vår sida och en mängd med missade målchanser. Dagens nykomponerade backpar Kenneth och Kjell klarade sig utmärkt och tog ner deras ända orosmoment \"en kort utländsk kille\". Och dom som inte viste varför Mattias kallades för Tia fick nog svaret under matchen, han kan missa 10 frilägen på fem minuter.

Men det var inte bara Mattias som missade klara mål chanser nu började Martin också att missa först två fina inlägg från Calle som han inte kunde träffa på volley och sedan matchens indian när Tia dribblade och lekte på högern och passade in bollen längs mållinjen där Martin stod, och med vänsterfot på mållinjen lyckades han få bollen ÖVER!! mål, nått som borde vara omöjligt.

Även fem minuter in på denna halvlek var det dags för Viktor att göra mål och det var ett nästan likadant mål som det han gjorde i första, ända skillnaden var att han denna gång la in den vid målvaktens första stolpe i en liten glipa som han hittade. Nu ville Martin revanschera sig från sin miss strax innan och gjorde även han ett identiskt mål som det han gjorde i första, placerade in bollen i målvaktens vänstra hörn. Och tillslut skulle även Tia få göra mål, han slet sig fri och placerade bollen säkert förbi målvakten och det var en lättnad för alla i laget att han äntligen fick göra mål.

Dom sista sju minuterna fick Monkeys några hörnor och flyttade upp hela laget men aldrig någon som blev farlig, utan Martin Hjort som gjorde en stabil insats som målvakt plockade ner dom. Tack vare deras desperata jakt på mål fick vi massor av kontringar och med tre minuter kvar hade Monkeys en hörna som även deras målvakt gick upp på men bollen gick ut till Mattias som stod vid mittplan, han sköt mot mål men två meter innan målet kom Carl springandes och sköt in bollen och hans första mål i karriären (som inte var självmål vill säga) var ett faktum.