Match:  Dynamo Sprodje - Ta En Kaka Stefan
Kenneth J Carlberg
Mattias Cronqvist
Stefan Henriksson
Kjell Svedman

Derby seger, och ren slakt. Lillebrors klubben hade inte mycket att sätta i mot vårat spel.

Det var en full proppad arena och en entusiastisk publik som skapade en hög stämning, sydländsk stämning hördes sägas från kommentators båsen. Ja nu höll jag mig väll inte riktigt till sanninge, men faktum är att det var årets första korpderby och det märktes på spelarna. Det var 14 spända fotbollsspelare som ställde upp på planen och när spelat blåstes igång var det ett trevande och tillspänt spel.

Under dom första 10 minuterna var det ett ställnings krig där vi inte riktigt vågade gå upp med folk i anfall. Efter ett par minuter mötes planens tungviktare Stefan och Henke i en tuff löp duell, det syntes att det var prestige över den duellen. Efter tio meter tröttnade Stefan och tryckte till motståndaren som flög en 7-8 meter med en frispark som resultat. Vi hade pratat innan matchen om att vi skulle försöka att få bollarna på mål även om det inte var så hårda skott, för deras målvakt såg lite osäker ut. Men vi hade väldigt svårt dom första minuterna att få till några skott utan dribblade gärna en extra gång och då rann oftast anfallen ut i sanden.

Men 10 minuter in på matchen sköt Viktor ett inte allt för märkvärdigt skott som målvakten såg ut att ha kontroll över men han tappade bollen och Stefan högg som en kobra, han rullade bollen förbi målvakten som i sin tur drog ner Stefan men liggandes lyckades Stefan peta in bollen och vi ledde derbyt. Trots att vi lyckats få ett lednings mål så var vårt spel nervöst och lite hafsigt, och det faktum att vi inte hade några avbytare var ju en ganska klar förklaring varför vi började bli lite trötta, men vi höll ändå upp spelet ganska bra. När domaren äntligen blåste för halvtids vila var många av oss ganska trötta och behövde någon minuts återhämtning.

I paus vilan sa vi att vi skulle fortsätta att skjuta mycket om inte ännu mer och så skulle vi våga gå upp mer, för det för dagen otroligt stabila backparet Kjell och Kristoffer hade det väldigt lugnt i dom bakre leden.

Andra halvlek började med ett högt tempo från Sprodjes sida och tankarn från förra matchen med vår genomklappning i andra halvlek kom upp i huvudet. Dom kom med en del vassa anfall och efter fyra minuter fick en av deras spelare på ett riktigt prakt skott men som Kenneth med en otrolig reaktion styrde ut till hörna. Men efter det tog vi över mer och mer och till slut kunde dom inte stå i mot våra attacker. Martin kom drivandes med bollen i mitten och när han nådde deras straffområde la han ut bollen till Stefan som blev helt ren och med ett hårt men väl placerat skott gjorde sitt andra mål för kvällen.

Efter det var det inget snack om vilka som skulle vinna matchen. Fyra minuter efter 0 - 2 målet la Viktor in ett snyggt inlägg från vänstern som Martin ännu snyggare nickade in framför näsan på målvakten. Och Martin ville inte vara sämre än Stefan denna kväll så efter ett tag fick han bollen på mitten av Sprodjes plan halva och sköt ett placerat skott som gick in vid målvaktens vänstra stolpe och utklassningen var ett faktum.

Men Mattias var inte nöjd med det och ville inte gå från planen mållös så med fem minuter kvar mäktade han på med än klassisk tåfjutt som borrade sig in i bortre nätmaskorna. Efter det hade Viktor lite lekstuga när han snurrade upp två killar på egen planhalva och sedan drev igenom resten av deras lag, men med bara målvakten kvar snubblade han på sig själv och bollen gick inte på mål kan jag ju säga i alla fall. Martin hade oxå en solo rusch men när han kom fram till målvakten var denne framme med en tå och styrde ut till in kast.

Dom sista minuterna möblerade vi om lite i laget och Sprodje fick komma upp med några anfall, men inte värre än att Kenneth fick göra några snygga benparader och ännu en gång hålla nollan i år. Det var ett glatt Sköndal som lämnade derbyt med två nya poäng i bagaget. Vi va dom bästa, vad va det vi sa!!!