Kjell Svedman
Robert Svedman
Kommentar:

Så var det dags för årets sista match. Med två sena avhopp kom vi till Långbro utan avbytare men med ett ruskigt laddat gäng. Vi hade ju chansen att ta nått kliv upp i tabellen och den chansen ville vi ta. Efter en ordentlig uppvärmning med bl.a. två möter två intog vi planen för sista gången detta år.

Malung FC stod för motståndet och efter att ha slagit dom med 3-0 i förra mötet kände nog hela laget att den här matchen borde vi vinna. Vi började matchen mycket bra, framförallt lyckades vi med vårt kontringsspel med underbara långbollar och fina anfall.

Och i mitten på första halvlek kom också 1-0 målet när Martin J snodde bollen precis framför målvakten och petade den förbi honom och satte bollen i tom kasse. Vi fortsatte att skapa en hel del chanser men vi spelade alldeles för långsamt och lite passivt för att riktigt hota Malung.

Men 2-0 skulle också komma innan halvtid. Denna gång var det Kenneth som klev fram från sin back position och efter en stor kämparinsats mot målvakten och en Malung back tryckte han in bollen i mål. Men nu slutade inte halvleken 2-0 utan Malung fick göra 2-1 på en hörna där Mattias tappade sin markering som mötte vid första stolpen och styrde in bollen i mål.

Vi höll ändå Malung på ett bra avstånd från målet så förutom deras mål hade dom bara långskott och dom klarade ju Robban med bravur och återigen stod han för en fenomenal enhandsräddning. Det ända i försvars väg man kan klaga på är kommunikationen i vissa lägen när två spelare tar samma kille.

I halvlek sa vi det att vi skulle fortsätta med dom fina långbollarna men att vi måste bli aggressivare och jobba lite mer. Som vanligt i T.E.K.S. gör vi aldrig som vi säger utan det blev tvärt om. Vi började spela ett svårt kortpassnings spel och Malung fick ta över mer och mer och vi hamnade bara längre och längre ner i banan.

Till slut kunde vi inte stå emot pressen utan på ett hårt inlägg styr Kenneth upp bollen i nättaket och Malung hade fått kvittera. Nu började vi inse alvaret och kom igång lite igen men vi såg lite trötta och sega ut. Men tillslut kom Mattias loss på högerkanten där han först höll bort sin motståndare och när han kom innanför straffområdet lossade han kanonen och satte bollen vid bortre stolpen och vi hade återigen tagit ledningen.

Nu vart det en hård kamp på banan och Malung var nära flera gånger på ytterligare en kvittering men Robban storspelade igen och släppte inga mer bollar förbi sig. När domaren blåste i pipan för sista gången detta korp år var vi lite lättade att vi vunnit men vi borde ha avgjort i första för vi är mycket bättre än Malung.

Matchens kakor:  Robert Svedman (1)