Match:  Ta En Kaka Stefan - Equipe Sportif
Laget:  Mattias Cronqvist
Stefan Henriksson
Daniel Kriström
Kjell Svedman

Så var det då dags för kakornas revansch. Efter att ha fått lämnat wo i den senaste matchen och spelat med desarmerat manskap i dom senaste tre matcherna hade vi äntligen ett fullt lag och t.o.m. en avbytare.

Eftersom matchen startade först kl. 20.15 och vi sedan tidigare visste att lamporna som finns vid planen knappt lyser upp något alls så var vi beredda på en riktig Hawaii match. Efter ett antal matchers frånvaro var även Stefan äntligen tillbaka och det visade sig direkt vara den ledare vi saknat den senaste tiden.

Stefan tog direkt tag i taktpinnen på uppvärmningen och satte igång \"två möter två\" övningen. Efter denna uppvärmning var vi inte bara uppvärmda utan vi hade även skrämt slag på våra motståndare.

Matchen började i ett högt tempo och det var vi som tog tag i spelet direkt. Trots det skapade vi inga farliga chanser utan slarvade en hel del på offensiv planhalva. Spelet gick sedan lite fram och tillbaka utan att några riktiga chanser skapades.

Men efter tio minuter byttes Martin J in och i ett anfall där alla anfallarna var inblandade gick bollen via Mattias arm ut till Martin på vänstern som fångade upp bollen innan kortlinjen och klev in i banan och ur nästan ingen vinkel alls dunkade upp bollen vid första stolpen rakt upp i nättaket.

Efter ytterligare tre minuter var det dags igen. Robban sköt en lång utspark som Martin löpte på, när han nådde bollen smekte han in den med vänstern i bortre burgaveln precis så att målvakten inte nådde.

2-0 till oss i halvtid och det kändes riktigt stabilt. Viktor, Stefan och Kjell hade nästan inte släppt en boll förbi sig och var det någon boll så fixade Robban det. Vi hade äntligen börjat spela lite rakare och med lite mer långbollar som vi brukade spela förr och det lönade sig.

I andra halvlek började Equipe sin jakt på reducering. Dom kom i anfall efter anfall men lyckades aldrig komma till några bra avslut, mycket tackvare Martin H som hela tiden jobbade med ner och täckte av ytorna i mitten av planen.

Och efter fem minuter av andra fick Hjorten lön för mödan efter att ha fått bollen utanför Equipes straffområde till vänster. Hjorten slog ett inlägg som tog på en Equipe spelares hand men eftersom domaren inte heller såg denna hands gick spelet vidare och bollen studsade ut till Hjorten igen. Hjorten sköt då istället och bollen borrade sig upp i första krysset.

Det skönaste med det målet var att Equipe vid första målet tyckt vi vart osportsliga som inte sagt att det var hands och nu när dom tog med handen och inte sa nått var det tydligen okej därför var det extra skönt att Hjorten stänkte in bollen på detta vis.

Nu började Equipe pressa ännu mer och chanserna blev farligare och farligare men nu hade Robban stängt butiken. Han plockade boll efter boll och Equipe blev mer och mer frustrerade. Tackvare deras starka press öppnades stora ytor bakåt för deras del och vi lyckades komma i en hel del kontringar men var lite för slarviga. Bl.a. missade Tia ett friläge som borde ha renderat i mål.

Men Tia fick revansch med fyra minuter kvar av matchen slog Stefan upp bollen till Tia som först hoppade över bollen och alla trodde att målvakten skulle hinna ta den men Tia lättade bollen med högerutsida elegant över den utrusande målvakten och ställningen var 4-0.

Med en minut kvar kom Equipe igenom hela försvaret efter ett elegant passnings spel, dom fick på ett hårt skott men även denna gång var Robban i vägen då han med en enhandsräddning nere vid högra stolpen såg till att hålla nollan för tredje gången det här året. Denna räddning var bland det svettigaste som skådats på en korpfotbollsplan och hur han hann reagera och ta den bollen är det nog fortfarande ingen som vet.

4-0 slutade alltså matchen efter en härlig kämpar och jobb insats av hela laget. Nu har vi säkrat kontraktet inför nästa år så i sista matchen kan vi lämna nerverna hemma och spela ut ordentligt.

Matchens kakor:  Robert Svedman (1)