Thomas Freyling
Daniel Kriström
Kjell Svedman

Så var det dags att möta näst jumbon Majorerna. Men bara för att dom är förankrade i botten av tabellen var det nog ingen som tog allt för lätt på denna uppgift. Utan avbytare och med nya matchtröjor anlände vi till Långbro. Dom nya tröjorna är röd/vita och jävligt tajta och ska användas som reservställ.

Eftersom vi skulle spela första matchen för dagen så var planen ledig när vi kom och vi fick äntligen skjuta in oss på mål innan matchen. När matchen drog igång så var det i ett väldigt trevande tempo. Vi försökte som vanligt att spela ett bra passnings spel men det går alldeles för sakta. När vi sedan kommer i anfall blir det som vanligt alldeles för omständligt och motståndarna får kontra.

Och detta utnyttjade Majorerna bra. Dom kom oftast med en mans övertag i anfallen men med lite tur lyckades vi hålla undan ändå. Men efter 10 minuter efter en markerings miss får Majorerna lite väl enkelt ta ledningen med 1-0.

Vi fortsatte att spela svårt men vi lyckades med ett bra anfall i första halvlek. Kenneth spelar upp bollen till Thomas som löper upp längs höger kanten. Martin har nu sökt sig ner till den högra hörnflaggan och får bollen av Thomas var på han slår in ett inlägg till Dagge som löpt in framför mål och där gör Dagge inga misstag utan vinklar in bollen i målvaktens bortre hörn och det var kvitterat.

Straxt efter vårat mål får Thomas en ful tackling över ena knäet utan någon som helst åtgärd från domaren (någon som blir förvånad?). Efter att Dagge spelat ut bollen över sidlinjen kan vi konstatera att Freyling spelat klart för dagen.

Nu kändes det lite tungt eftersom vi inte hade några avbytare. Skulle vi orka stå emot Majorerna med en man mindre resten av matchen. I halvlek sa vi mest att vi måste slå lite mer långbollar istället för att ha ett söligt passningsspel som inte kommer någon vart.

Nu lyckades vi bra med den taktiken i andra halvlek. Det var många fina långbollar som störde Majorernas backlinje och redan efter någon minut gav det också ut delning. Martin fick en lång boll och ryckte sig förbi två killar var på han sköt intill bortre stolpen och ställningen var 2-1.

Nu hade vi en rad chanser då Dagge och Martin jobbade otroligt hårt uppe på topp och ett ytterligare mål hängde i luften. Och vist kom det efter ännu en lång boll och ett ryck sköt Martin in sitt andra mål för kvällen.

Dagge ville inte vara sämre utan gjorde även han två mål. Han fick bollen straxt utanför straffområdet och drog till med vänstern så pass nära stolpen att målvakten inte nådde och ställningen var 4-1. Nu hade vi faktisk bud på fler mål och det hade även Majorerna men nu hade vi fått igång ett riktigt bra försvars spel och släppte inte förbi några onödiga bollar.

Äntligen en vinst med lite målskillnad och äntligen har vi hittat tillbaka till vårat vägvinnande spel långbollar och fina löpningar... Nästa match kallar vi bara sex spelare.

Matchens kakor:  Martin Josefsson (1)