Kjell Svedman
Robert Svedman
Kommentar:

Det var en viktig match och det viste alla. Calle hade flugits hem från Lund för att stärka upp passningsspelet och defensiven. Det hade regnat en hel del under dagen så vi var rädda för att Sveriges sämsta fotbollsplan skulle vara dränkt i vatten. Men planen var faktiskt helt torr och då skulle inget få stoppa oss.

Innan matchen sa vi att vi skulle försöka hitta tillbaka till det gamla passningsspel som vi i vissa matcher haft under tidigare säsonger och sluta upp med långbollarna. När domaren blåste igång matchen var det också vad vi gjorde. Vi hade ett underbart passningsspel som resulterade i chans efter chans dom första minuterna.

Vi vågade spela runt och passa hem och satte motståndarna under hård press. Redan i fjärde minuten kom 1-0 målet. Robban sköt en utspark som Thomas tog ner och sedan friställde Tia som ryckte sig loss i mitten och petade in bollen bredvid målvakten.

Bara minuterna senare efter ett snyggt klapp-klapp spel genom hela laget friställdes Tia igen med en fin djupledsboll mellan backarna som Mattias förvaltade på bästa sätt, 2-0 var ett faktum. Nu började Malung komma upp lite mer i banan och störde vår backlinje lite mera. Vi började då också göra en del misstag men inte värre än att vi redde ut dom.

I halvtid sa vi inte så mycket mer än att vi var nöjda med spelet och att vi inte skulle slappna av för att vi ledde. När andra halvlek startade var det Malung som förde spelet och vi som började med våra jädrans långbollar igen. Kanske inte var så konstigt egentligen eftersom vi ledde med 2-0.

Men 5 minuter in på halvleken fick vi en frispark då Mattias togs lite hårt i en nickduell strax utanför straffområdet. Kenneth klev fram och tog den och med ett hårt pressat skott som via ribban en motståndares rygg och via ribban igen gick in i mål och ställningen var 3-0.

Efter det här la vi nästan av att spela och ägnade oss enbart åt kontringar varpå Malung fick pressa oss ganska hårt. Men vad gjorde det när Robban storspelade mellan stolparna. Bl.a. stod han för en räddning i världsklass. En Malungspelare stod fri vid vänstra stolpen och spelade över till ännu en fri Malungspelare vid den högra som hade öppet mål. Vi hade redan skrivit in reduceringen men Robban gjorde en snabb sidoförflyttning och blev stor som ett höghus då han slängde sig ut och täckte det hårda skottet med bröstet.

Sedan radade Robban upp enhandsräddningar och benparader om vart annat. Så tackvare en strålande målvakt och ett till en början strålande spel och tre snygga mål kunde vi ta klivet upp på tredje plats i tabellen innan sommaruppehållet.

Nu blir det några månaders vila om vi nu inte lyckas klämma in någon träningsmatch, det skulle väll inte skada...

Matchens kakor:  Robert Svedman (1)