Match:  Kontra STHLM - Ta En Kaka Stefan
John Eriksson
Thomas Freyling
Fredrik Johansson
Kjell Svedman

En match mellan två lag som båda hade inlett med varsin 1-2 förlust. Vi hade en del spelare borta men ställde ändå upp med ett bra lag. Dock syntes inte det första tio minuterna av matchen. Vi höll ett otroligt dåligt bolltempo och såg väldigt loja ut.

Vi körde med Robban i målet och Freddan och Kenneth på backen, Viktor gick ner när dessa herrar bytte. Övriga positioner bytte vi på. Oftast med Viktor, Johnne eller Mackan på topp. Mini och Kim stod och hejade på sidan.

Som sagt startade vi matchen dåligt och ca tio min in på matchen kommer Kontra i ett anfall som känns ganska kontrollerat från våran sida. Dock låter vi bollhållaren kliva fram lite väl ohotat och som en blixt från klar himmel drar han på ett bra skott som letar sig in nere vid Robbans närmsta stolpa. Ett bra avslut som kom överraskande men något onödigt av oss.

Bara minuterna senare sker något som verkligen kan kallas onödigt. Kenneth spelar ett lite studsande hemspel till Robban som dräller med bollen och deras forward hugger som en kobra och snor bollen och dunkar upp den i nättaket. Nu kändes det som luften gick ur ett redan lojt lag.

Men som tur var fick vi lite hjälp. På en frispark inte så långt efter deras 2-0 mål fumlar deras målvakt in bollen. Kenneth lyfter egentligen bara bollen på mål och ställningen är 2-1. Efter det målet höjer vi oss och tar över matchen. Bl.a. hade Viktor ett vänsterskott som gick i stolpen.

Andra halvlek fortsätter som den första sluta. Vi tar det lite lugnare i anfallsspelet och lyckas med en del kombinationer. Dessutom lyckas vi stressa deras backar och vinna bollen högt upp.

2-2 kommer efter att Mackan lurat sig kvar på motståndarnas planhalva. Kontra blev lite väl offensiva och Kjelle hitta upp med en pass till Mackan som nu var fri från halva planen. Väl framme vid mål var han hur säker som helst och placerade in bollen.

Mot slutet av matchen tappar vi lite av initiativet och Kontra blir nu det farligare laget. Då bestämmer sig domaren för att ge dom ännu mer övertag. Kenneth får gult kort och 5 minuters utvisning efter att ha sprungit ner en motståndare bakifrån, lite billigt kan tyckas.

Men vi lyckas reda ut slutminuterna och få säsongens första poäng, En bra och rolig match mot ett trevligt gäng, där vi kanske borde gjort något mål mer.

Matchens kakor:  Kjell Svedman (3)