Laget:  Kristoffer Brundin
Kenneth J Carlberg
Mattias Cronqvist

Dagens match var av mycket viktig karaktär, det handlade om en streckmatch. För motståndet stod Skarven som låg under nedflyttningsstrecket en poäng efter oss som låg precis ovanför strecket. Nu spelar vi ju i sista serien så man kan ju inte bli nedflyttad men det handlar om heder och skam att hamna över eller under strecket. Så dagens match var en viktig match inget snack om det.

Vi började som vanligt med en slö uppvärmning medan våra motståndare verkade köra på rätt hårt. Som vanligt satt skotten lite var stans förutom på mål. Tia lyckades t.o.m. skjuta sönder en lampa i taket (hoppas han inte sikta på mål) och fick resten av uppvärmningen agera städtant.

När det sen äntligen var dags för match hade Kristoffer som var hemma från Gotland inga benskydd och det påpekade självklart domaren. Som tur var fick vi låna ett par benskydd av dom sjysta grabbarna I SS Stockholm Södra.

När matchen sen drog igång var vi riktigt på tå och förde matchen. Efter två minuter fick Martin en boll att jobba på, målvakten kom ut men Martin dribblade bort honom och kunde sen lätta in bollen mellan två hem springande Skarven spelare.

Vi skapade sen en del chanser men hade som vanligt lite dåliga avslut. Men 10 minuter in på matchen gör Kekke 2-0 och det kändes riktigt stabilt. Men nu spelar man ju inte bara tio minuter i inomhus korpen utan man ska klara av 40 minuter och med endast en avbytare så vart det tyngre och tyngre.

Skarven som verkade ha hur många avbytare som helst tog över matchen allt mer och vi riktade mest in oss på försvarsspel. Tillslut kunde vi inte stå emot och på ett skott som kanske inte var det allra bästa, men det kom oväntat och smet in mellan Robbans ben.

Vi var nu riktigt trötta och till andra halvlek bestämde vi oss för att spela mer smart så vi slapp springa så mycket. Vi spelade nu ett riktigt tajt försvarsspel men på en feldömd hörna som Skarven fick var olyckan framme. Bollen kom tillslut in till en Skarven spelare som med ryggen mot mål fick en spark av Martin på vaderna och föll till marken. Domaren blåste för straff. Straffläggaren gjorde inga misstag och det var kvitterat, 2-2.

Vi var nu helt slut och motståndarna hade fått en jäkla medvind med kvitteringen och låg nu på mot vårat mål hela tiden. Men till slut på ett långt utkast från Robban var Kenneth framme och satte 3-2 bollen. Målvakten var på väg ut men tvekade och Kenneth han före med tån och bollen dalade över målvakten och in i mål, mycket vackert.

Nu bestämde vi oss för att gå ner på tre backar och låta en ensam forward jobba själv uppe på topp. Men hjärnorna var trötta nu och stundtals hade vi helt plötsligt tre forwards. Vi skapade faktiskt en del chanser då bl.a. hade Tia, Kekke och Viktor varsina frilägen men inget resulterade i mål. Viggan hade även ett tungt skott i stolpen.

Ju längre matchen gick desto mer desperata blev Skarven. Det hade varit en hård match hela tiden men nu hettade det till ännu mer. Men vi spelade smart och tog smällarna och fick då frisparkar som både drog ner på tempot och dödade tid.

När domaren tillslut blåste av matchen var det en riktig lättnad, vi var helt slut och kunde knappt stå på bena längre. Vi spelade smart och hade vi haft fler avbytare hade det inte behövt bli så här men det är som det är och vi vann ändå.

Extra plus för Robban som gjorde några riktigt bra räddningar när pressen var som hårdast och sen var Krille riktigt bra med ett lugnt och smart spel.

Matchens kakor:  Kristoffer Brundin (1)