Match:  Ta En Kaka Stefan - Traktor Legym
Laget:  Kenneth J Carlberg
Mattias Cronqvist
Thomas Freyling
Daniel Kriström

Så var det dags att möta tabelljumbon. Innan matchen sa vi att vi inte skulle underskatta Traktor Legym eftersom det var ett tag sedan vi vann och vi behövde verkligen en vinst. Vi bytte till och med spelsystem till 2-2-2 för att pröva något nytt och försöka hitta tillbaka till vårt spel.

Redan i den 3 minuten slarvar Viktor som siste man och blir av med bollen. Deras anfallare gör inga misstag när han kommer fri med Robban, 1-0 efter bara tre minuter.

Vi fick inte alls igång något spel och vad som hänt med oss efter dom sex raka segrarna i början av säsongen är det ingen som vet. Det verkar låsa sig helt för oss. Vi vet att vi kan spela bra och vi visar det stundtals men sett över en hel match var det länge sedan vi gjorde det.

Som tur var revanscherade sig Viktor i den 7 minuten då han kom fram längs vänsterkanten och bröt in i banan och lossade av ett skott som mer eller mindre gick rakt på målvakten men som han lyckades tappa in. Sen gjorde faktiskt Viktor ett hattrick men dom två följande målen var på insparkar som gick direkt i mål och dom räknas ju dessvärre inte.

Nu trodde vi att det skulle rinna i väg och att vi skulle gå mot en enkel seger. Men Traktor vill annorlunda. Dom spelade en strålande defensiv medan våra forwards var allt annat än heta. Deras backar plockade bort Tia och Freyling lätt i varje situation.

I halvtid bytte Dagge och Freyling position så Dagge gick upp på topp och Freyling klev ner på mittfältet. Detta var ett lyckat drag för Freyling som nu kom mer rätt in i matchen och spelade riktigt bra. Dessvärre slarvade vi som vanligt och Traktor hade inga som helst problem att försvara sig.

Framåt var dom också ganska hyggliga men Viktor och Kenneth skötte sig hyfsat och klarade upp det mesta. Farligaste chansen dom hade var ett skott straxt utanför straffområdet som såg ut att gå in för Robban var helt skymd men i sista sekund får han upp en hand och returen nickades över.

Nu såg den här givna vinsten ut att rinna ifrån oss och vi skapade väl egentligen inga riktiga farligheter utan fastnade gång på gång i deras försvar. Vi spelade alldeles för centralt vilket gjorde det enkelt för Traktor att försvara sig.

Men med tre minuter kvar kom frälsningen. Freyling fick en boll i högra delen av straffområdet och skött in ledningsmålet i den bortre burgaveln. Lättnaden var stor i TEKS.

Efter målet började vi helt plötsligt spela underbar fotboll och sprang som bara den. Fina kombinationer och underbart passningsspel och en minut efter lednings målet dunkade Martin in 3-1 målet med en sträckt vrist i krysset. Sen hade Tia även en bra chans när Martin efter under bart spel av hela laget hittade Tia i bortre delen av straffområdet men målvakten han precis dit på Tias skott.

Vi vann tillslut matchen men det satt onödigt hårt inne. Nu har vi två tuffa matcher kvar innan säsongen är över och då måste vi hitta tillbaka till vårt fina spel som vi hade i början av året.

Matchens kakor:  Thomas Freyling (1)