Mattias Cronqvist
Thomas Freyling
Stefan Henriksson
Kjell Svedman

Så var det då äntligen dags för en ny säsong. Det var åtta taggade kakor som samlades ute vid den nya spelplanen tre kvart innan matchstart. Och direkt såg vi att den här planen är betydligt bättre än Långbro. Det visade sig sen också att domaren var betydligt bättre en den på Långbro men det var ju inte lika överraskande.

Vi körde en rejäl uppvärmning och när det sen äntligen var dags så tog vi tag i taktpinnen direkt. Vi skapade mängder med målchanser medan våran backlinje klarade upp alla anfallsförsök våra motståndare mäktade med.

Vi hade ett otroligt bra passningsspel och en fin rörelse i hela laget. Martin började med några fina dribblingar på mitten men lyckades inte få fram dom avgörande passningarna ordentligt.

Våra backar kom bra med i anfallen och vi hade mängder med fina inlägg som vi kanske borde förvaltat aningen bättre. Eftersom vi dominerade ganska ordentligt började en viss frustration krypa fram hos en del spelare eftersom vi inte fick in bollen i mål trots våra fina chanser.

Men tillslut kom premiärmålet, det var Martin som fick en retur straxt utanför straffområdet och placerade in bollen vid bortre stolpen. Det var skönt att få ett mål för nu slapp vi stressa anfallen allt för mycket och vi spelade ut ännu mer och vart nu ännu bättre.

Trots att det bara stod 1-0 i halvtid kändes det ganska tryggt och alla var nöjda i pausen. I andra halvlek kom en hund inspringandes och försenade starten lite. Hunden verkade inte ha någon ägare och sprang ut och in från planen lite då och då under hela andra halvlek. Den verkade framför allt gilla manliga könsorgan för där var den och luktade på alla.

I andra halvlek fortsatte vi spela riktigt bra. Backlinjen var så säker att det nästen vart tråkigt för Robban. Ganska tidigt i andra fintade Tia bort två killar och kom fri med målvakten och placerade in bollen till höger och matchen kändes avgjord redan nu.

Vi spelade nu den bästa fotboll vi någonsin spelat med fina krossbollar, härliga löpningar, underbara brytningar och ett bra passningsspel. 3-0 kom efter en hörna där Norrland inte lyckades få bort bollen utan en hungrig Martin som stod på straffpunkten fick bollen och dundrade in den mitt i målet.

Sen kom 4-0 efter ett otroligt snyggt väggspel mellan Dagge och Martin, där Dagge kom inlöpandes från vänster och väggade med Martin som slog tillbaka bollen mellan deras backar och Dagge vart helt fri och gjorde då inga misstag utan placerade upp bollen i nättaket.

Nu slappnade vi av lite och backlinjen fick inte så mycket hjälp längre men dom löste alla lägen på ett underbart sätt. Norrland hade faktiskt bara två skott på mål varav bara ett vart svårt för Robban men han slängde sig snyggt och boxade bort bollen.

Matchen punkterades sen av Tia som efter ett inlägg längs marken från Martin sköt 5-0 via ett Norrlands ben. Det bästa med den här matchen var att ALLA gjorde en bra match. Kenneth och Kjell som ytterbackar kom ofta med i anfallen, Stefan styrde hela laget från sin mittbacks position, Martin bröt många av Norrlands uppspel på mitten och anfallarna Dagge, Tia och Thomas sprang mycket och var dessutom riktigt bra i sitt passningsspel.

Vi fortsätter nu trenden med att vinna och förlora premiärmatchen vartannat år. Och vi får hoppas att denna urladdning inte slutar som säsongen -99 då vi vann premiären med 7-0 och sen slutade sist i serien...

Matchens kakor:  Martin Josefsson (1)