Mattias Cronqvist
Stefan Henriksson
Martin Hjort
Carl Lindwall

Så var det dags för säsongens sista match och vi hade fortfarande chansen att hamna på övre halvan av tabellen. Vi och BK Flamman låg på samma poäng och samma målskillnad men vi hade gjort fler mål och låg därför fyra medan Flamman låg femma.

Vi hade inte hamnat på undre halvan sedan vårat första år i korpen men förutsättningarna var inte dom bästa. Vi skulle möta ett av topp lagen medan Flamman hade match mot jumbolaget och dessutom skulle dom spela efter oss och kunde då spela på resultat.

Vi började matchen i ett bra tempo och hade ett hyggligt spel. Vi kanske inte kom till dom där riktigt giftiga chanserna och kanske slog vi lite för många långbollar men vi var minst lika bra som våra motståndare.

Defensivt gjorde vi en mycket bra första halvlek och Viktor och Calle i backlinjen släppte inte till några chanser. Dessutom medverkade dom en hel del i offensiven. Även mittfältet var bra defensivt, bl.a. räddade Tia ett stenhårt skott med pannan. Eller som han själv sa -jag var för dum för att dra bort skallen, han såg lite groggy ut efter den.

Men vi hade inte det där lilla flytet i den här matchen och med fem minuter kvar av första halvlek tappar vi markering på en hörna och en motståndare får snyggt nicka in 1-0. Detta var även resultatet i halvtid.

I pausen sa vi att våra forwards skulle försöka löpa mer och visa sig men annars skulle vi bara fortsätta nöta vidare. Allt eftersom tiden gick i andra vart vi mer och mer desperata och då blev spelet lidande och vi började slarva lite mer i defensiven.

Men med 10 minuter kvar av matchen slår Calle upp en frispark som Martin nickskarvar till Tia som kommer fri mot målvakten. Mattias petar bollen förbi målvakten men blir samtidigt ned sprungen av den samme och domaren tvekade inte utan pekade direkt på straffpunkten.

Nu hade vi våran chans. Men som vi alla vet så lyder regeln att den som blivit fälld inte ska ta straffen och säkert ännu mindre om den samme ligger tvåa i skytteligan med ett mål upp till ledaren. Men hur som helst så var det ändå Mattias som skulle ta straffen. Det gick som det gick med det, en klassisk felträff och bollen studsade lite löst förbi stolpen på utsidan.

Inte mycket att göra åt det, det kan hända den bästa, har ju faktiskt hänt både Beckham och Baggio. Vi fortsatte våran jakt på en kvittering men då slår Kenneth en fel pass på mittplanen som deras forward snappar upp och dom kontrar in 2-0. Dom hade även ett annat gyllene läge när Robban helt plötsligt tappar bollen men efter lite kalabalik så lyckas Calle rensa på mållinjen.

Nu kändes det kört och det var det också. Martin hade visserligen ett skott i stolpen men det var inte våran dag. Defensivt gör vi en mycket bra match där Viktor och Calle spelar riktigt bra. Offensivt rörde vi oss för lite och fick inte kortpassningsspelet att fungera. Förlust men vad gjorde det, Flamman skulle ändå gått om dom skulle ju möta jumbolaget.

Men nu blir inte allt som man tror. Skälvan som låg sist med bara 3 poäng gjorde an Malta och spelade 1-1 mot Flamman. Så om Tia hade satt den där straffen så kanske vi slutat på övre halvan även detta år.

Ja det var den säsongen och helt nöjda kan vi inte vara vi når inte riktigt upp i den nivån som vi kan men vi tar nya tag och kommer tillbaka starkare än någonsin till nästa år.

Matchens kakor:  Carl Lindwall (1)