Match:  Brutal de Lux - Ta En Kaka Stefan
Varningar:  Carl Lindwall (1)
Laget:  Kenneth J Carlberg
Mattias Cronqvist
Martin Hjort

För en gångs skull hade det inte varit något strul att få ihop ett lag till matchen. Dessutom kunde kakmonstret få vila för förstagången i år. Dessutom var alla i tid till samlingen, förutom Hjorten men han är ju alltid sist. Till den här matchen tänkte vi ha vårat 2:a ställ (det röda). Men när det visade sig att Tia inte fick på sig tröjan blev det dom ljusblå som vanligt.

När vi anlände tillplanen var det en stor vattenpöl framför målet på den bortre planhalvan. Nu avskräcktes inte vi av det då vatten alltid brukar gynna oss. Vi såg också att det var en ny domare i den här matchen också. Redan när vi stod och tittade på matchen som spelades innan sa vi det att den här domaren verkar vara lite petig och det skulle visa sig vara rätt.

Det var Brutal som startade matchen bäst och vi såg mest vilsna ut. Vi hade svårt att hitta våra positioner och vi fick inte igång något passningsspel. Luckan mellan lagdelarna blev alldeles för stora och vi fick mest ägna oss åt att sparka bort bollen.

Men fotboll är inte alltid rättvist för i den femte minuten slår vi upp en långboll som stannar upp i vattnet framför deras mål. Dagge kämpar sig fram och hinner före backen och slår in ledningsmålet.

Nu har vi flyttat upp spelet lite och skapar ändå lite men det är fortfarande Brutal som har mest boll. Men i den tionde minuten får Martin bollen utanför straffområdet. Han får bollen lite för långt ifrån sig efter en dragning men bollen går fram till Dagge som nu står precis framför Martin. Eftersom bollen är i vattnet är det svårt att komma i läge och när Dagge laddar för skott ser Martin en lucka och laddar han med. Det hela slutar med att Martin sparkar på Dagge som faller ihop, bollen går en meter längre fram men Martin hinner upp den igen och trycker in den i mål.

Efter det målet börjar vi hitta rätt i våra positioner och spelar stundtals bra, lite mycket långbollar kanske. Men nu kliver domaren in i handlingarna. En Brutal spelare får bollen rätt fri borta vid Robbans vänstra stolpe. Calle skyndar dit och får in en tackling (axel mot axel) och petar bort bollen var på domaren blåser straff.

Många av oss reagerade då starkt mot domaren som inte alls förstod våran frustration. Men rättvisa skippades då straffskytten sköt utanför. Straxt där på stannar Calle bollen precis innan kortlinjen, men domaren som står nästan vid halva planen dömer hörna. Nu brast det för Calle som säger några väl valda ord och får då gult kort (5 minuters utvisning).

På den efterföljande hörnan kommer bollen slutligen till Hjorten som dräller lite med bollen och blir sedan undan puttad utan åtgärd från våran käre domare. Killen som puttade Hjorten spelar vidare bollen till en kille som fri vid bortre gör 2-1.

I halvtid har alla olika åsikter om hur vi ska spela och vi kommer inte fram till något vilket inte gör så mycket för det brukar ändå inte hjälpa. I början av andra halvlek slår Viktor två fel passar på rad, rakt i gapet på Brutal men dom lyckas inte utnyttja detta.

Fem minuter in på andra halvlek drar en Brutal spelare med sig bollen på handen. Vi skriker genast på domaren som då säger att bollen tog på bröstet. Brutal går då upp och gör 2-2.

3-2 kommer sedan efter ett fint anfall av Brutal där domaren faktiskt inte alls var inblandad. Efter det här tillåter vi Brutal att på alldeles för enkla sätt komma till avslut. Men nu stor spelar Robban och gör en rad fina räddningar och utrusningar, bl.a. på två frilägen.

Dom sista minuterarna skapar vi faktiskt ett visst tryck mot Brutal. Bl.a. har Calle två hårda skott och Tia ett. Men vi kommer aldrig till dom där riktigt heta chanserna då Brutal gått ner på tre försvarare.

När det sen bara återstod sekunder av matchen kommer Calle drivandes med bollen på vänsterkanten han har Martin och Dagge som försöker springa till sig lägen utan att lyckas. Calle som ju gjort mål på långskott i dom två senaste matcherna bestämmer sig för att prova igen. Men precis när han skjuter halkar han. Bollen får en konstig båge och ser ut att gå över. Men det gör den inte den dalar in precis under ribban.

Brutal hinner inte mer än centra förens domaren blåser av matchen. Kul att vi för en gångs skull kunde komma igen och speciellt då i slutskedet. Det brukar annars vara tvärtom. Nu är det bara en match kvar innan sommaruppehållet och då ska vi försöka slå BK Flamman för första gången.

Matchens kakor:  Robert Svedman (1)