Carl Lindwall
Kakmonstret (13)
Kakmonstret (14)

Match igen och som vanligt hade vi dåligt med folk och sena avhopp. Men nu lyckades vi få ihop ett gäng och Lindwall Jr var en av dom som förstärkte denna soliga maj kväll.

Vi började matchen ganska bra men utan att komma till några vassa avslut. Matchen var annars jämn men vårat försvar, som för dagen bestod av Carl och Kenneth, gjorde en mycket bra match.

Vi hade till denna match ändrat lite i formationen och spelade nu med en klassisk 2-2-2 uppställning. Det var inte bara försvaret som var bra i det defensiva utan hela laget hjälpte till på ett fint sätt.

Vi tog ledningen i mitten av första halvlek då Johan Lindwall slog ett inlägg från höger som Philip mötte och med en kraftfull volley satte dit bollen otagbart för målvakten.

Straxt efter vårat lednings mål missade Philip även öppet mål och sköt i stolpen. När målvakten sen skulle rensa gjorde han det rakt på en försvarare och bollen höll på att studsa in i mål men gick bara till hörna.

Spelet böljade nu fram och tillbaka men ingen av lagen kom till några farliga avslut. I halvlekens sista minut fick Duna på ett bra skott som Robban räddade. Men returen gick ut till en Duna spelare som nu stod helt fri med öppet mål då Robban fortfarande inte kommit upp på benen efter räddningen. Nu hade vi nästan redan skrivit in kvitteringen men han lyckades med en höger utsida skjuta över målet och 1-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek förde Duna men fortfarande utan att komma till några farliga avslut. Oftast spelade dom upp på en anfallare som ställde sig inne i vårat straffområde för att sen nicka hem till upprusande spelare, men där var våra backar med och tog undan gång efter gång.

Vi kom nu i ett fåtal anfall oftast då genom Johan som visade upp en härlig teknik men forwards blev nu allt för ensamma där uppe nu när orken tröt hos våra mittfältare. Vi hade iof. ett bra läge men då sköt ena Kakmonstret i stolpen.

Med fem minuter kvar fick Duna en inspark (inkast) som dom sköt i mål. Dom flesta trodde det var mål och några av oss började hänga med huvudet men som tur var va Robban med och sa till domaren att bollen gått direkt i mål och därför inte räknas. Nu var domaren vaken för en gångs skull och dömde bort målet. Annars var domaren lika dålig som vanligt. Inkasten gick lite hur som hels det kunde vara den som hade ut den som fick den och bollar som var ute var inne osv.

Innan matchen var slut fick Robban även göra en riktigt fin räddning. En Duna spelare fick på ett riktigt kanon skott precis innanför straffområdet men Robban dök ner och räddade, Calle rensade sedan undan returen.

Vi lyckades faktiskt hålla undan och det mycket tackvare det fina backspelet denna dag. Calle styrde spelet på ett utmärkt sätt hela matchen och Kenneth slaktade så där lagom mycket. Vi hade lite problem i början då vi stirrade boll för mycket men det blev bättre ju längre matchen gick.

Nästa vecka är det match mot Nicka Till och där spelar ju Sköndals bekantingen Adnan, så det laddar vi för.

Matchens kakor:  Carl Lindwall (1)