Carl Lindwall
Kjell Svedman
Kakmonstret (11)
Kommentar:

Så var det dags för Calle att göra comeback efter flytten hem till Stockholm. När Calle är hemma brukar ju resultaten inte gå vår väg så visst var man lite nervös inför matchen. Dessutom kom nästan alla sent så någon uppvärmning det blev det knappt. Men den här gången hade vi faktiskt två avbytare vilket var första gången för året.

När domaren sen blåste igång matchen visade det sig att Hajduk bara hade fem spelare. Som vanligt tror man ju att det snart ska dyka upp några till spelare så nu gäller det att passa på att göra några mål medan dom är få.

Men det kom inga avbytare. Trots det spelade vi tämligen uselt. Vi spelade alldeles för fegt, alldeles för sakta och alldeles för okoncentrerat. Tillslut fick vi ändå in bollen. På en hörna nickade Dagge snyggt in bollen där han stod på bortre stolpen.

Straxt där på gjorde vi även 2-0. Martin J löpte sig loss på vänster kanten och sköt in en pass till Martin H som stötte in bollen via målvakten precis intill främre stolpen. Vi spelade fortfarande inte bra och Hajduk försökte anfalla trots bara fyra utespelare. Dom hade faktiskt ett par farliga skott.

Men Hajduk slarvade också en del i försvarsspelet. Sista man i deras lag började dribbla och Mattias snodde bollen och kom fri med målvakten. Snyggt placerade han lätt in bollen. Tia gjorde även fyran när Dagge friställde honom med en fin pass så det var bara att styra in bollen i öppen kasse.

Straxt innan paus vilan kom även deras riktiga målvakt så nu var dom bara en man kort. Nu hade vi matchens snyggaste anfall. Bollen gick genom hela laget med få träff och fina kombinationer. Anfallet avslutades med en fin pass in till Dagge som tog emot precis framför målvakten men dessvärre inte fick till avslutet.

Våran första halvlek var annars inte bra och vi har svårt att bemästra bollen när den studsar som den gör på gruset. Dessutom måste vi våga passa runt mer precis som vi gjorde i vårt fina anfall och inte ha så bråttom att komma till avslut.

I andra halvlek var det faktiskt Hajduk som startade mål festen. Efter en misslyckad dribbling i mitten av Viktor snodde Hajduks anfallare bollen gick enkelt förbi Stefan och passade en medspelare som enkelt kom för bi Kjelle och Hajduk hade reducerat.

Nu vart vi till och med pressade av Hajduk och vi skapade inte mycket chanser. Oftast var uppspelen alldeles för dåliga och Hajduk tog emot och kontrade. Men när Martin hittade fram med en fin genom skärare genom Hajduk försvaret till Calle var det nära mål. Calles skott gick dessvärre tätt över målet.

Matchen började gå mot sitt slut och Hajduk ledde nu andra halvlek med en man mindre på banan. Sen fick dom även spela två man mindre igen i 5 minuter då en Hajduk spelare i frustration över Dagges hårda arbete slet tag i honom och med ett strypgrepp drog ner honom på marken. Självklart blev det gultkort och utvisning även om det först inte såg ut som att domaren tänkte visa det gula kortet.

Dagge skrämdes inte av detta bryska bemötande utan fortsatte i samma anda och fick då även utdelning. Deras siste man slarvar återigen och det blir missförstånd framför målet. Både målvakten och backen går mot bollen, men en hårt krigande Dagge slänger sig fram och hinner före och petar in 5-1.

Straxt där på får Tia en höjd pass av Martin H som han ska nicka över en utrusande målvakt. Vist lyckas han med nicken men får målvaktens boxning rakt i ansiktet. Bollen går sakta in i mål liksom Tia sakta sjunker ner i backen. En fläskläpp blev resultatet av det men han kom tillbaka. Det visade sig sen efter matchen att han aldrig uppfattade att det blev mål.

På slutet kommer Kjell upp på vänster kanten och med ett fint vänster inlägg hittar han Viktor på bortre stolpen. Viktor kom i perfekt fart och visade på ett härligt häng i luften när han snyggt språng nickade in slutresultatet 7-1 intill den bortre stolpen.

Vi gjorde en dålig match rakt igenom men så blir det väl när motståndarna är två eller en man mindre. Vi brukar ju alltid anpassa oss efter motståndet så även här så det blev kanske inte den där riktiga koncentrationen.

Dessutom måste vi bli bättre på att försvara oss i en mot en lägen. Vi stöter alldeles för snabbt och för osmidigt. Motståndarna går allt som oftast förbi alldeles för lätt. Sen vart det kanske lite egoistiskt ett tag då alla ville göra det lilla extra eftersom vi ändå ledde med så pass mycket.

Nästa vecka ska vi vinna och då ska vi göra det snyggt.

Matchens kakor:  Daniel Kriström (1)