Kjell Svedman
Robert Svedman
Kakmonstret (12)
Kommentar:

Det var två lag utan avbytare som ställdes mot varandra på ett lite fuktigt Bandhagens gymnasium BP. Det hade regnat hela förmiddagen, men nu var det uppehåll och nästan allt vatten hade runnit bort utom en stor pöl framför ena målet.

Motståndarna var BK Flamman som vi hade i våran serie för två år sedan. Då slutade matcherna med en förlust för oss och en oavgjord. Robban gjorde comeback i målet och vi ställde upp som vanligt 3-1-2. Kjell, Viktor och Kakmonstret (Daniel Sandberg) bildade backlinje. Martin spelade på mittfältet och Dagge och Tia på topp.

Man får väl säga att Flamman tog tag i taktpinnen redan från start och vi dunkade mest långt. Men vi var inte helt ofarliga utan stack upp i en del anfall. Flamman spelade med stor rörlighet och fyllde på bra med laget i anfallen.

I den 10 minuten fick vi en inspark (inkast) som Kakmonstret slog perfekt in mot mål. Målvakten missade bollen och Tia hoppar upp över sin bevakare och nickar snyggt in bolen i mål. Tia visade på en fin spänst och ett härligt häng.

Lite senare blir Martin fälld utanför straffområdet och tar själv frisparken. Han får på ett hårt skott som målvakten räddar precis intill stolpen. Nu har vi börjat hitta ett lite bättre spel och vi fyller på bra med backarna i våra anfall. Dagge och Tia har en del lyckade spelsekvenser men aldrig något riktigt hett.

I halvtid ser vi riktigt trötta. Vi bestämmer oss för att gå ner med en forward och spela 3-2-1 för att täppa igen mer på mitten så Tia går ner och spelar på mittfältet med Martin.

Andra halvlek var en ända lång press från Flamman. Genom att vi dragit ner en forwards kunde dom anfalla med mer folk och fick på så sett farligare anfall. Men dom avslut dom fick kom utifrån och Robban gjorde en del fina räddningar.

Vi skapade ni ingenting utan sköt bara ifrån oss och dessvärre blev Dagge för själv på topp och lyckades inte suga in några bollar. Men mitt i deras press lyckas vi med en rensning som går till Martin som nu har hela Flammans planhalva öppen. Flammans målvakt rusar ut och Martin dribblar av honom. Men med en back jagandes skjuter Martin en bit in på planhalvan och bollen går straxt utanför mål.

Vi får även ett till bra läge på en frispark som tillslut dimper ner i straffområdet. Målvakten spelas bort och Martin tar avslutet men dessvärre straxt utanför även denna gång.

Nu är vi riktigt trötta och det märktes. Tia ska sparka i väg bollen men motståndaren hinner före och Tias spark tar i stället rakt på spelarens ben, gult kort och 5 minuters utvisning. Det var förståss inte bra eftersom vi nu var helt slut.

Tillslut gick det inte att stå emot längre. På ett skit skott som studsar precis framför Robban i målet kvitterar Flamman. Åter igen släpper vi in ett billigt mål och bjuder in våra motståndare i matchen.

Och som inte det vore nog. Med 2 min kvar gör Kjelle en vad som verkar vara en patenterad Svedmannare. Han hoppar upp för att nicka men bollen går över honom och rakt till en motståndare som drar på ett hårt inlägg som Robban sträcker ut handen för att ta. Bollen studsar på Robbans hand och ner på en tillrusande Flamman spelare och in i mål. Vi har verkligen ingen tur för det var ett riktigt flyt mål.

I sista minuten får vi en frispark mitt på planen. Vi lyfter in massa folk i deras straffområde och bollen dimper ner hos Tia som drar på ett skott men som täcks av en back och matchen är slut.

Trist att behöva förlora en sådan här match igen när vi leder och sen släpper in mål i slutet. Men det var ändå Flamman som hade spelet så helt orättvist var det ju inte. Men vi gör en stark defensiv match.

Backlinjen var otroligt bra i dag och stod nästan emot hela matchen. Martin var inte sig själv på mitten och lyckades väl egentligen inte med något denna dag. Forwards hade en otacksam uppgift men borde nog ha gjort lite bättre ifrån sig. Sen var det skönt att ha Robban tillbaka i målet. Han gjorde en bra match med några grymma räddningar, men 1-1 målet borde han nog ha tagit.

Matchens kakor:  Kjell Svedman (1)