Match:  Ta En Kaka Stefan - Brutal de Lux
Mattias Cronqvist
John Eriksson
Martin Hjort
Kakmonstret (11)

Säsongens andra match och nu skulle vi bevisa att vinsten i premiären inte var en slump. Som vanligt hade vi svårt att få ihop lag. Stefan, Freyling & Kjell var skadade, Dagge hade tenta och exil-TEKS:arna var inte i stan. Men vi lånade in SS målvakt och John igen.

Vi fick en mardrömsstart, redan efter en minut stod det 1-0 till Brutal. Det var en långboll som Robban skulle nicka bort men missbedömde helt. Bollen hamnade hos en fri motståndare och 1-0 var ett faktum.

Vi var starkt tillbaka pressade dom första minuterna. Vi låg alldeles för lågt med våran backlinje och det blev då för stora ytor mellan lagdelarna. Men efter ett tag började ytterbackarna komma med mer i anfallen och vi skapade då tryck på våra motståndare.

Reduceringen kom i mitten av halvleken då Martin sköt ett skott straxt innanför straffområdet. Bollen gick på en försvarares hand och ändrade lite riktning och ställde målvakten.

Nu var det vi som hade det mesta av spelet och jobbade riktigt bra över hela planen. Kenneth som var borta förra veckan gjorde en mycket bra match och kom med bra i anfallen och jobbade hårt i försvarsspelet.

Tillslut fick vi även lön för mödan. Martin som hade bollen på vänsterkanten slog bollen på insidan av backen medan Kenneth som befann sig på utsidan löpte in i banan och fick bollen perfekt. Kenneth slog nu ett vänster inlägg/skott som skapade oreda i Brutal försvaret och på en misslyckad rensning studsade bollen in i mål.

Dessvärre kunde vi inte hålla ledningen fram tills paus vilan utan med bara minuten kvar av halvleken slarvar vi i försvaret när först Viktor tappar bollen och sen Robban. Bollen går tillslut till en hörna som resulterar i mål. Bollen går mot första stolpen där vi har tre man och dom har en. På något konstigt sätt lyckas denna ensamme Brutal spelare överlista 3 försvarare och en målvakt.

Det kändes lite bittert i halvtid att vi släppt till så mycket onödigt men det var bara att trumma på sa vi. I andra halvlek var spelet jämt. Vi lyckades väl aldrig riktigt skapa dom här klara lägena utan det var mest skott som var mitt på målvakten.

En sak som var bedrövligt matchen igenom och framför allt i första halvlek var våra rensningar. Det tog alldeles för lång tid att få undan bollen och nästan hela tiden rensa vi på deras spelare som då fick komma i farliga kontringar.

Tillslut fick dom även ett mål på detta sett och vi låg nu under med 3-2. Vi fick nu börja jaga ett kvitteringsmål men vi vart nu lite för egoistiska och då går det ju inte alls. Många av våra framspelningar var dessvärre en halvmeter för långa och forwards nådde inte riktigt bollarna.

Dom sista minuterna flyttade vi upp fyra man för att försöka åstadkomma en kvittering. Men i sista minuten när vi skulle få vår sista chans slarvade Robban. Vi hade flyttat upp allt folk och väntade på en långboll när Robban får för sig att dribbla som siste man. Han tappar bollen och Brutal kommer fria med två man mot våran målvakt och resultatet av det kunde ju bara bli mål.

Matchen slutade alltså 4-2 och det var en riktigt tung förlust då det kändes som vi var värda en poäng i en mycket jämn match. Kommenteras bör också det otroligt usle domaren som inte rör sig mer än en meter från mittcirkeln. Han visar gång på gång att han inte ser där ifrån. Ibland är bollen ute fast det är en meter till linjen och tvärtom. Men vi ska inte skylla allt på honom en dag som denna utan det var vi som slarvade bort dom här poängen.

Matchens kakor:  Kenneth J Carlberg (1)