Thomas Freyling
Stefan Henriksson
Carl Lindwall
Kjell Svedman

Äntligen seger mot BK Flamman. Men det började inte så bra. Efter bara någon minut drällde Viktor med bollen och Flamman kom två ensamma mot Robban i målet och självklart gjorde dom inga misstag utan satte dit 1-0.

Mardrömsstart med andra ord men vi tappade inte modet för det. Efter ytterligare någon minut kom nämligen Martin in för första gången i matchen. Han lyckades snurra upp 3 Flamman spelare inne i straffområdet och med en tåpaj satte han dit bollen intill den närmsta stolpen, 1-1. Martin gick direkt efter målet och bytte, diva!

Första halvlek var annars en ganska så kontrollerande halvlek från båda lagen med egentligen bara ett utropstecken, Kenneth Jansson. Kekke gjorde en av sina bästa matcher i TEKS tröjan och spelade med ett stort lugn och vågade hålla i bollen även när han vart attackerad. Annars kände lagen mest på varandra i den första halvan av matchen.

Andra halvlek vart dock en underbar TEKS-historia. Vi kanske inte hade det bästa defensiva spelet man sett men offensivt var det strålande. I defensiven backade våra försvarare, som för dagen var Viktor och Stefan, hem lite för mycket och lät Flammans ensamma forward ta emotbollen lite för enkelt och vända upp.

Men i offensiven var det en fröjd med kantbyten och skott utifrån. Framför allt att vi inte stressade upp oss när vi fick bollen vid straffområdet utan istället bytte vi kant och fick på så sätt Flammans backlinje i rörelse vilket skapade stora ytor.

Detta gav även resultat tillslut. Calle fick bollen på högerkanten och sköt men den studsade på en Flammanspelare och upp i luften, Tia högg direkt och lobbnickade mot mål. Bollen dalade över en försvarare och målvakten, men på bortre stolpen kom Martin löpandes med en försvarare bredvid sig och han valde att ta det säkra före det osäkra och nickade in bollen i mål.

Nu valde Flamman som spelat med trebackslinje hela matchen att gå upp på två forwards istället. Dom fick då ett visst tryck men Robban gjorde några bra räddningar samtidigt som vi hotade med några vassa kontringar.

Med några minuter kvar får Stefan ett skott mellan benen som däckar honom helt. Istället för att spela ut bollen fortsätter Flamman att anfalla med en däckad Stefan liggandes i straffområdet. Då surnar Martin till och skriker några väl valda innan domaren blåser av för att se hur det gick för Stefan.

Flamman spelarna försöker nu hävda att dom inte såg Stefan, men det är ren skitsnack, det hela handlade bara om hur jävla osportsliga dom var i sin jakt på kvittering. Därmed inte sagt att man inte gjort likadant själv. Nu lyckades dom inte kvittera och vi slog Flamman för första gången på fem försök.

Nu går vi på semester men några träningar ska det väl ändå kunna bli i sommar. Vi syns i höst!

Matchens kakor:  Kenneth J Carlberg (1)