Match:  Ta En Kaka Stefan - AC Tivoli Ultras
Kenneth J Carlberg
Thomas Freyling
Stefan Henriksson
Martin Hjort

Dags för andra matchen i årets säsong och för motståndet stod AC Tivoli Ultras som vi stött på tidigare. Vi har spelat i samma serie två år tidigare, 2003 och 2005. Båda åren har dom vunnit serien. 2003 vann dom båda mötena mot oss, men 2005 spelade vi oavgjort i båda matcherna. Så i år borde det ju bli vinst båda matcherna.

Vi ställde upp med ett starkt lag med hela två avbytare (mycket för att vara TEKS). Domaren som var en ung ny bekantskap gjorde klart för spelarna innan matchen att det var nolltolerans som gällde, vilket betyder att svordomar och könsord ej är tillåtna.

Bara någon minut in på matchen drabbades AC Tivoli av just denna regel då en spelare skrek f** efter en misslyckad inspark och då fick gult kort vilket renderar i 5 minuters utvisning. Men Viktor ville inte vara sämre utan efter ett misslyckat uppspel som gick direkt till en motståndare utbrast även han i en svordom och fick sitta av 5 minuter på bänken.

Vårat spel hittills hade väl sett lite slött ut men ändå kontrollerat med vissa fina kombinationer. Men efter slarv i backlinjen fick en AC spelare bollen fri i straffområdet och pangade in 1-0.

Men nu började vårat spel att fungera allt bättre. Forwards löpte mer och våra mittfältare fördelade bollarna väl med vissa undantag. Tillslut kom också kvitteringen. Martin J fick bollen på högersidan och löpte in i straffområdets högra del. Han skulle slå ett inlägg till Thomas som kom löpandes på bortre stolpen men fick träff med yttersidan och bollen for rakt upp i förstakrysset och ställningen var 1-1.

I slutminuterna av första halvlek hade vi en intensiv press som startade med ett anfall där Mattias fick öppet mål men dom lyckades på något sätt rädda bollen på mållinjen. Bollen gick dock till Martin J som nästan hade öppet mål men bollen räddades återigen på mållinjen av en försvarande AC spelare som fick ut den till hörna.

Nu följde tre hörnor där bollen studsade på mållinjen ytterligare två gånger och vi fick gå till pausvila med ett oavgjort resultat. Andra halvlek började med att Kenneth fick på ett kanonskott som tog i krysset och studsade ner på mållinjen. Nu började det kännas som att bollen aldrig skulle gå in.

AC Tivoli som är känt som ett jävligt gnälligt och fult spelande lag gjorde ingen besviken idag heller utan spelade väldigt fult och gnällde på domaren hela tiden. Det blev inte bättre då Martin J som precis smugit in från avbytarbänken fick en perfekt utspark av Robban och kom fri med målvakten. Han fintade ner målvakten och gick runt honom och la in bollen i mål.

Någon minut senare revs Martin J ner i straffområdet och domaren blåste straff. Kenneth klev fram och slog en väldigt bra straff till höger och vi ledde med 3-1. Nästa mål gjorde Tia då målvakten missade bollen helt när han skulle rensa och där stod Mattias och fick öppet mål, 4-1.

Senare fick vi ännu en straff som Thomas fick ta för att bättra på sitt självförtroende. Nu vart det inte riktigt så utan han sköt bollen mitt på målvakten men returen gick ut till Kenneth som friställde Thomas som ännu en gång sköt mitt på målvakten.

Nu hade AC lackat ur helt och uppträdde riktigt dåligt bl.a. hotade man domaren och körde med en hel del fula efterslängar och armbågar. Trist att ett lag med vuxna människor ska bete sig på detta sätt år efter år.

Hur som helst var det en säker seger med ganska bra spel framåt och ruggigt bra spel bakåt med Krille och Viktor i spetsen. Tror inte Krille missade någonting dessutom hade han en hel del fina framspelningar och frambrytningar.

Matchens kakor:  Kristoffer Brundin (1)