Match:  Atletico Basquiat 96 - Ta En Kaka Stefan
Martin Hjort
Daniel Johansson
Kjell Svedman
Kakmonstret (11)

Så var det äntligen dags för premiär i korpen igen. Förutsättningarna kunde vara bättre. Som vanligt när det gäller TEKS är det svårt att få ihop lag. Flera stycken jobbade till 19:00 och då matchen började 18:00 så var ju det lite svårt att hinna.

En av dom som jobbade sent var dessvärre våran målvakt Robban och trotts flera försök att hitta en målvakts ersättare dagen innan lyckades inte det. Till matchen skulle vi iaf. vara sju man.

När vi väl kom till planen var det väldigt öde. Ingen domare och inga motståndare. Inte heller någon Daniel eller Freyling vilket var lite konstigt eftersom Danne ringt en kvart tidigare och sagt att han nästan var framme. Det visade sig så klart att killen gått fel väg från tunnelbanan men han hittade fram som tur va till match start. Att Freyling var sen var väl ingen överraskning.

Och tillslut var alla på plats även motståndarna. Eftersom vi inte hade någon målvakt skulle Martin J som erbjöd sig frivilligt stå första halvleken och Freyling skulle efter lottning stå andra halvlek. Men precis innan start dök helt plötsligt Visal upp. Då hade han helt plötsligt lyssnat av mobilen och hört att det var match så helt plötsligt hade vi målvakt och en avbytare.

Matchen då? Jo den gå ju inte till historien som någon av dom bättre snarare tvärt om, kanske t.o.m. den sämsta någonsin från våran sida. Men vi startade ganska bra och hade spelet dom första 4 minuterna. Då spelade vi riktigt bra med uppspel på forwards som släppte hem på mittfält som rättvända kunde servera bollar framåt.

Men det fina spelet dog ut då orken tröt. Till saken hör ju det att både Kjell och Freyling var skadade hela förra året och alltså inte spelat en match på 1½ år. Och en avbytare är inte mycket då vi saknar vältränade killar som Krille, Kenneth och Carl.

Vi skapade faktiskt inte speciellt mycket men det gjorde iof. inte våra motståndare heller då Viktor och Kjelle spelade väldigt stabilt bakåt. Trots det dåliga spelet hann vi med ett mål i första halvlek, eller ska man skriva att dom hann med ett mål???

Kjelle slog en frispark en bit in på deras planhalva som gick mot bortre delen av straffområdet. Tämligen oattackerad nickade en försvarare in bollen mot eget mål var på en annan försvarare språng nickade in bollen i eget mål. Det var det snyggaste självmål jag sett och det faktum att dom t.o.m. hade assist på målet gör ju saken ännu roligare.

I halvtid kom Mattias med lite taktiska ändringar som vi anammade och som gjorde vårat kontringsspel lite bättre. Fem minuter in på halvleken kom vi i en kontring tre mot två. Martin hade bollen i mitten och fick driva mot mål oattackerad och sköt ett dåligt skott som ändå letade sig in i målet, 2-0.

Nu startade Atletico jakten på reduceringen. Nu handlade det mesta om spel på våran planhalva och några få kontringar från oss som vi hela tiden slarvade bort. Och ganska snart kom också reduceringen ganska onödigt men ganska rättvist.

Atletico fortsatte nu att pressa men vi lyckades hålla bollen borta från målet och vann tillslut premiären med 2-1. Som sagt det var ingen bra insatts från våran sida men det hade ju sina förklaringar.

Nästa vecka möter vi dom griniga grabbarna i AC Tivoli Ultras och vi hoppas att dom blivit lite trevligare till detta år. Vi kommer förhoppningsvis med ett starkare lag då också.

Matchens kakor:  Viktor Petersson (1)