Match:  Ta En Kaka Stefan - FC Devils SB
Stefan Henriksson
Daniel Johansson
Daniel Kriström
Kjell Svedman

Det var sista matchen i serien och vi var redan klara för nedflyttning. Dock kunde vi undvika sista platsen om vi skulle vinna med fyra mål då Flamman förlorat precis innan oss med två mål. Detta kändes dock inte så troligt med tanke på våran mål produktion i år och Devils tabell läge. Dessutom hade vi bara en avbytare efter några sena avhopp.

Vi började matchen bra och spelade runt bollen på ett bra sätt, lugnt och behärskat. Dock slarvar vi som vanligt i vissa lägen men tabbarna var betydligt färre än i tidigare matcher i år.

Vi skapade inte några jätte lägen men det gjorde inte heller Devils då vårat försvarsspel var underbart att skåda. Stefan och Krille var kassaskåps säkra och fick stor hjälp i försvaret av Kjell, Martin och Viktor som spelade på mitten.

Kjelle som inte spelat en match sedan i juni gjorde en strålande insatts och löpte hur mycket som helst, hans inlägg har saknats. Framåt hade vi det lite svårt och skapade bara lite halvchanser, bl.a. hade Dagge ett skott som dessvärre inte vart så välriktat.

Devils 1-0 mål var riktigt surt att åka på men väldigt signikativt för hela den här säsongen. Devils kommer i ett tre mot två läge där killen som driver bollen kommer i mitten och har två killar på kanterna. Killen med bollen slår då bollen mellan våra backar men får en liten felträff, men bollen studsar sakta och väldigt retsamt förbi Krille och Stefan och fram till deras kille som löpt in från kanten som sedan bara har att sätta dit bollen. Hade dom fått en ren träff på passen så hade vi tagigt den men tack vare felträffen vart vi ställda och underläget var ett faktum.

Inte långt efter 1-0 målet kom nästa kalldusch. Vi började bli trötta nu och orkade inte riktigt hänga med i svängarna. Devils kom i ett anfall på deras vänsterkant och väggar sig förbi Martin, Stefan stöter då men går bort sig för enkelt och dom blir nu fria med Robban som slänger sig och deras forward gör då inga fel utan skjuter bollen över Robban.

2-0 i halvtid kändes inte helt rättvist men som vanligt slarvar vi, mycket p.g.a. att vi är trötta och då blir det så här. Men vi gör ändå en bra halvlek och har framför allt några farliga chanser på fasta situationer.

I andra halvlek fortsätter vi att spela bra förutom en period på en 3-4 minuter då vi vart tillbakapressade och bara rensade. Men sen la vi helt plötsligt i den där växeln som vi har men som det var väldigt länge sedan vi använde. Trots att alla var väldigt trötta så kämpade vi som djur. Helt plötsligt kom backarna med i anfallen och vi skapade då några bra chanser.

Första farligheten så Martin ut att få då vi kom i en kontring likt deras 1-0 mål. Men helt plötsligt studsar bollen upp på den dåliga planen och tar på Martins knä och så var det anfallet förstört. Devils kontrar nu men i ren ilska hinner Martin i kapp och sparkar ut bollen över linjen.

Straxt där på kom vi i ett strålande anfall där Krille löper med upp på högerkanten, han får bollen och slår ett inlägg mot bortre stolpen där Martin står, han i sin tur nickar bollen längst med mållinjen där Dagge så när får en tå på bollen.

Så här fortsätter vi nu med Stefan och Krille växelvis kommandes på kanterna med inlägg och vi radar upp chanser. Bl.a. har Martin ett inlägg som Stefan så när hinner fram på, Dagge har en nick som går över. Men så kommer det, Dagge nickar ett inlägg som Kjelle slagit, målvakten räddar men på returen slår Viggan in sitt första mål för i år och det med vänstern.

Kort där efter kvitterar Martin efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Men vi nöjde oss inte med det, vi peppade varandra till tusen för att göra ännu ett mål. Och vi var nära flera ggr. och tillslut kom det.

Martin fick tag på bollen i mitten och startade en kontring. Viktor och Dagge sprang på kanterna vilket gjorde att deras backar föll. Ingen gick på Martin som kom närmre och närmre mål. När en av backarna sedan stötte sköt Martin, bollen gick mellan bena på backen och sedan in i mål. Direkt på avspark blåste domaren av matchen.

Vi var riktigt glada men gladast var nog Atletico Basquiat som nu var klara för uppflyttning tackvare våran seger. Vi gör en riktigt bra match om dom sista minuterna är grymma. Det vi gjorde bättre i den här matchen än dom tidigare var att vi låg mycket närmre våra motståndare och Krille och Stefan styrde mittfältet på ett grymt bra sätt, detta gjorde att vi bröt deras uppspel mycket tidigare. Sen var vi mycket hårdare i närkamperna vilket man måste vara om man vill vinna.

Egentligen är hela laget värda att bli matchens spelare för alla gör en kanon insatts. Kul att avsluta denna annars så bedrövliga säsong med en vinst.

Matchens kakor:  Kristoffer Brundin (1)