Matchfakta

Match:  Ta En Kaka Stefan - BK Flamman
Datum:  2007-08-21
Resultat:  2 - 1
Våra mål:  Daniel Johansson
Carl Lindwall
Varningar: 
Laget:  Kristoffer Brundin
Kenneth J Carlberg
Stefan Henriksson
Martin Hjort
Daniel Johansson
Martin Josefsson
Carl Lindwall
Viktor Petersson
Robert Svedman
Kommentar: 

Nu har vi närmat oss slutspurten av serien och för oss har vi nu en rad viktiga matcher framför oss. Först på schemat stod BK Flamman som låg tre poäng före oss inför matchen. Vi såg länge ut att få en väldigt stor trupp till matchen men sin vana trogen har vi massor av avhopp. Men nu var det inga problem då vi var 9 st, alltså två avbytare.

Vi ställde upp med Robban i målet, Krille & Stefan på backen och på mittfältet Calle, Kenneth och för första gången på länge backveteranen Viktor. På topp spelade Martin, Martin & Danne.

När matchen startade hade Flamman inte fullt lag men förstärkning dök snabbt upp. Vi startade bra och i ett lugnt tempo och lät bollen rulla runt. Dock med lite för dålig rörlighet av forwards som gömde sig för mycket bakom Flammans försvarare. 

Men första målet skulle inte vänta på sig. Martin friställer Calle framför målet men denna snubblar på bollen men får tillslut till en pass fram till Danne. Danne skjuter rakt på målvakten, returen går ut till Calle som letat sig ut åt vänster och nu får öppet mål, dock ur dålig vinkel men han sätter bollen i mål. 

Spelet böljar ganska mycket fram och tillbaka och vi verkar ganska loja. Som tur är för oss var det inte bara vi som var loja utan även deras målvakt som slarvade rejält matchen igenom och vid ett tillfälle straffade det sig rejält. Danne springer fram och stör vid ett inlägg som målvakten ska ta ner, då tappar han bollen rakt framför fötterna på Danne som drar på en tåpaj som dock går rakt på målvaktens smalben. Men bollen studsar tillbaka till Danne som nu får på en strumprullare som sakta men säkert rullar in i mål. Glädjen över att Danne gjort sitt första mål sedan 1999 var stor.

Deras målvakt verkade gilla Danne för lite senare drar han i väg en rensning rakt i huvudet på Danne, å det var inte alls långt ifrån att bollen gick in igen. Men efter vårat 2-0 mål vart vårt spel ängsligt och inte långt efter får Flamman reducera. Viktor ska passa hem bollen till våra backar men slår en alldeles för lös boll som går rakt till Flammans forward, Denna har Stefan i ryggen men håller ifrån bra och när han närmar sig målet kaster sig Robban konstigt nog och i luckan som uppstår skjuter han in bollen.

Vi har sedan ett bra läge att utöka vårat mål då Calle friställer Martin J som dessvärre dräller med bollen och sedan blir kapad, frisparken drar Kekke sjutio meter över mål.

I andra halvlek är vi rent usla. Vi skapar ingenting förutom ett skott som Danne har men som går straxt utanför stolpen och en nick från Kenneth på en hörna. Nä nu spelar Flamman ut oss och vi spelar inte alls som ett lag. Allt för ofta blir vi bortgjorda och istället för att jobba vidare stannar man då upp.

Men som tur är för oss så lyckas inte Flamman få in någon kvittering även om dom kanske var värda det. I sista minuten får dom dock ett ypperligt tillfälle då vårt lag får hybris och tappar helt positionerna i defensiven och Flamman fick anfalla med fem man mot Krille och Stefan på backen. Som tur är missade dom och vi vann.

Trots vinsten kunde man inte vara helt nöjd för spelet i andra var bedrövligt. Men nu kommer vi igen till nästa vecka för då väntar ännu en viktig match.


Matchens kakor:  Daniel Johansson (1)