Match:  AC Tivoli Ultras - Ta En Kaka Stefan
Martin Hjort
Daniel Johansson
Carl Lindwall

Så var det dags att dra på sig fotbollsskorna igen efter sommarvilan. För motståndet stod AC Tivoli och som vanligt hade vi lite tunt med folk. Detta var extra oroande nu då ingen i laget direkt hållit igång under sommaren.

Men vi började matchen riktigt bra och hade stor rörlighet och skapade på så sätt fina möjligheter för bollhållaren. Faktum är att första halvlek var en av dom bättre i år.

Bl.a. löpte Tia i en perfekt lucka mellan backarna och Kenneth la en smörpass som så när renderade i mål. Sen såg vi även prov på bra kämpartakter, framför allt av Kenneth och Stefan som inte gav motståndarna en sekunds vila.

Med Kenneth och Calle på mitten fick vi ett bra lugn där dom fördelade bollarna klok både framåt i banan men också bakåt då vi behövde lugna ner spelet. Sen hade vi en del inlägg som vart farliga, framför allt Kenneth var riktigt bra i luften denna kväll.

Det var också på ett inlägg som vi gjorde 1-0 målet. Stefan slår ett inlägg som Kenneth skarvar diagonalt framför målet till Tia som sätter dit bollen med vänstern, riktigt snyggt. Sen hade även Kenneth en nick på en hörna som målvakten gör en sanslös räddning på.

Så här fortsatte första halvlek och vi borde ha gjort fler mål. Bl.a. borde Tia skjutit vid några tillfällen så hade han nog varit tvåmålsskytt denna kväll. Viktor och Stefan hade full koll bakåt med endast fåtalet farligheter för AC Tivoli.

Men efter paus ändrades allt, då försvann rörligheten mer och mer, vilket inte är så konstigt då orken började tryta, men då kom långbollarna. Dessa långbollar som vi försökt med hela året men som aldrig renderar i något.

Men vi tycktes ändå ha koll på motståndarna så det kändes tungt när dom fick komma upp och på ett inlägg som går förbi Robban, som kanske borde gått ut och boxat bort den, och Viktor som tuschade den med skallen och går fram till deras forward som nickar in bollen i bortre krysset.

Men det tog inte slut där, när Stefan skulle nicka bort en långboll får han en knuff i ryggen och missar då bollen, forwarden blir då fri och sätter 2-1. Ännu en gång en rejäl domar tavla som han förklarar bort med att Stefan bara skrek han rördes aldrig. Och det ser han som står på andra sidan mittlinjen bakom en hundra kilos kille, lite rörlighet och känsla domarn, tack!

Vi försökte desperat att få till en kvittering men det ville sig inte. Calle hade ett tungt skott som dessvärre gick mitt på målvakten som inte lyckades hålla bollen men vi var inte framme och högg där.

Det var en bitter förlust för vi var det bättre laget, dessutom är det trist när domaren gör en så avgörande tabbe. Kul annars att AC Tivoli inte var lika griniga som dom brukar.

Extra plus ska Kenneth ha för sin arbetsinsatts och fina spel, han rörde sig mycket och fanns oftast spelbar och spelade lugnt och säkert. Även Calle var bra på mitten och spelade lugnt och säkert. Stefan var riktigt bra i backlinjen och Tias första halvlek var riktigt kul att se.

Matchens kakor:  Kenneth J Carlberg (1)