Thomas Freyling
Daniel Johansson
Carl Lindwall
Kjell Svedman

Så var det dags för match mot FC Marathon som var en ny bekantskap för oss. Trevliga grabbar som bjöd på kakor innan match och hade en stor publik (mätt i korp mått). Dessvärre hade deras publik pyroteknik som dom tände innan matchen vilket lär ge dryga böter enligt säkerhetsansvarige på Korpen Stockholm. Till denna match hade vi några av hopp och som vanligt en Dagge som inte dök upp, så vi fick nöja oss med en avbytare.

Marathon började i ett ruskigt tempo och första tre minuterarna såg vi skräckslagna ut. Det såg då ut som att det skulle bli en jobbig kväll. Men det vart inte så farligt. Marathon har betydligt mycket bättre passningsspel och rörelse än oss men vi har som vanligt ett tätt försvar som för dagen bestod av Kjelle och Krille då Viggan var sjuk (han var publik). Och jag gissar att Kjelle nog var den enda marathon löparen på planen denna kväll trots deras namn.

Och faktum är att det är vi som har dom farligaste chanserna. Trotts den dåliga öppningen och fortsatt dåligt passningsspel kommer vi i några lägen. Bl.a. har Kekke en inspark från vänster som Martin får vi bortre stolpen men målvakten kommer ut bra och räddar Martins nick.

Sen kommer Thomas i ett fint anfall och får bollen till vänster i straffområdet men får inte riktigt kontroll på bollen och sig själv och bollen hamnar tätt utanför stolpen.

I slutet av halvleken har dock Marathon två farliga lägen, ett hårt skott som söker sig upp mot Robbans vänstra kryss men Robban är där och styr ut till hörna. Sen har dom ett skott när det är mycket folk i straffområdet så Robban ser bollen sent men lyckas precis boxa bort den.

Andra halvlek fortsätter som den första dom har spelet men vi har dom farliga chanserna. Men på en hörna står vi och såsar och Krille hamnar själv med tre motståndare på bortre stolpen och när Robban missar i luften dyker bollen såklart ner där och dom nickar in 1-0.

Nu har vi en rad med vassa chanser på våra fasta situationer. Kjelle slår en rad bra \\\"ballongbollar där vi faktiskt vinner luftduellerna vilket inte hör till vanligheten. Kekke och Calle har några bre nickar och t.o.m. Thomas får på två st var av den ena nog är kvällens giftigaste. Men varje gångs tår målvakten i vägen med både tur och skicklighet.

Vi har ett bra läge där Danne får bollen på högerkanten och får en motståndare mot sig. Han lyckas då få över bollen till Calle som står mitt i planen omarkerad men istället för att skjuta direkt tar han emot bollen och försvararen hinner dit och bryta.

Under en period får vi spela 6 mot 5 efter att en motståndare skrikit ett könsord men då lyckas Thomas skrika en svordom och får således också sitta av några minuter bredvid planen. Men nu märks en markant skillnad nu får vi helt plötsligt dom ytor vi är vana vid från tidigare år på Johannesdal som är en större plan. Dessvärre är det inte under någon längre tid så vi hinner inte utnyttja situationen.

Man kan snabbt sammanfatta matchen med att vi gör ingen dålig match men heller igen bra. Dessutom är vi ruggigt oheta framåt förutom på fasta situationer. Dock är det kul att se att defensiven fortsatt ser stabil ut. Kekke ska också ha beröm för det då han ofta jobbar hem från sin mittfälts position.

FC Marathon ska också ha beröm då det är ett trevligt och glatt gäng som kör ganska hårt men ändå alltid ber om ursäkt när dom tagit till ojustheter i spelet. Nu laddar vi om för dubbelmötena med Nicka Till och våran gamle lagkamrat Adnan.

Matchens kakor:  Robert Svedman (1)