Matchfakta

Match:  Ta En Kaka Stefan - Atletico Basquiat 96
Datum:  2007-04-24
Resultat:  1 - 3
Våra mål:  Kenneth J Carlberg
Varningar: 
Laget:  Kristoffer Brundin
Kenneth J Carlberg
Mattias Cronqvist
Thomas Freyling
Martin Hjort
Daniel Johansson
Carl Lindwall
Viktor Petersson
Robert Svedman
Kommentar: 

Säsongens andra match spelades på en för dagen rätt tom Kämpetorps IP p.g.a. att matchen innan vår var inställd. Uppvärmningen var som vanligt rätt obefintlig och kanske borde vi lägga ner lite energi på den? Hmmm eller nått…. Dagen till ära prövade vi ett nytt spelsystem (2-1-2-1) istället för vårt gamla hederliga (2-2-2), tanken är att eftersom planen är så kort så kan vi inte förlita oss på långa bollar bakom deras backlinje som Martin snappar upp längre, utan tanken är nu att en stor bra bollhållande Center ska kunna hålla i uppspelen och skarva vidare till snabbspringande yttrar. Dessutom finns det en lite defensivare mittfältare som ska agera spelfördelare och komma bakifrån med tunga skott. 

Första halvlek började rätt tempofattigt men ändå kontrollerade vi bollen rätt hyfsat. Deras spel blev vi inte direkt skrämda av även fast dom hade en lurig forward som hela tiden sprang fram och tillbaka bakom vår backlinje. Tia som för dagen var våran stora Center gjorde ett riktigt bra jobb med att ta emot långbollar eller skarva dom vidare, dock ledde det inte till några större farligheter då han oftast var ensam när han stod vid mål. Jag tror inte att Tia missade någon boll som vi skickade till honom. Målet som vi gjorde i första halvlek var inte direkt frukten av ett fint samarbete utan snarare en individuell insats av Kekke som vann ett motlägg och sedan dribblade av två av motståndarna för att sedan lägga in den i mål.

I andra halvlek tror jag vi slappnade av lite och tänkte att det här vinner vi. Det är kanske inte så bra då vi var alldeles för stillastående och loja. Motståndarna kom i många anfallsvågor då vi slarvat och tappat bollen på deras planhalva och alla mål dom gjorde uppkom efter riktigt dåliga markeringsmissar. Oftast blev det 3 mot 2 eller 4 mot 3 och då är det svårt att försvara sig. Så andra halvlek är det bara att glömma och konstatera att löper man inte tillräckligt så spelar det ingen roll vilket spelsystem man har. Dessutom måste det också påpekas att utsparkar måste vi försöka hitta andra alternativ än att bara slå långa bollar på Tia, det hela blir ju väldigt lättläst för motståndarna. 

Avslutningsvis tycker jag ändå matchen var ett fall framåt jämfört med den förra, om det beror på spelsystemet låter jag vara osagt men första halvlek tycker jag bitvis vi ska ta med oss till nästa match. Vi hade ett bra lugn i spelet och passningarna satt hyfsat d.v.s. vi slog inte bara långbollar på Tia utan försökte spela runt lite inom laget. Så ju fler matcher vi får i benen desto bättre tror jag vi blir...

/MR BLEK 

Matchens kakor: