Kakmonstret (11)
Kommentar:

Då var det äntligen dags att dra igång igen efter sommaruppehållet. Det är alltid lite nervöst och oroligt efter en lång sommar att se hur formen på killarna är. I år hade vi ju inte heller haft en enda träning under sommaren.

Dessutom var Robban skadad i armbågen och kunde inte stå. Han var dock med och spelade ute. Men både han och Calle gjorde lite färre byten än vanligt pga skadan och förkylning för Calle. Men vi var hela fyra avbytare vilket inte händer ofta.

Vi ställde iallafall upp med Visal i målet. Kenneth, Freddan och Calle på backen. Resterande snurrade runt på övriga positioner.

Matchen hade knappt kommit igång innan vi hade gjort 1-0. Freddan slog en inspark (inkast) som Martin nickskarvade i mål. Men glädjen vart kort. Minuten efter kom Kontra i ett anfall där vi valde att falla och falla och falla. Tillslut var det bara för Kontra spelaren att tåpaja in bollen intill stolpen. Nästan en exakt kopia på deras 1-0 mål i det tidigare mötet.

Men efter den lite hafsiga inledningen är det vi som tar tag i matchen. Vi lyckas flera gånger bryta deras uppspel högt upp och på så sätt få snabba kontringar med mycket folk.

Ett exempel är när Robban snor åt sig bollen från deras back och spelar fram Martin som gör sin kille och med vänstern lägger in bollen i mål. Vi borde nog gjort något mer mål i första halvlek men det gör vi inte.

Andra halvlek spelar vi riktigt dåligt stundtals och det blir lite vimsigt ibland. Dock skapar vi fortfarande en del och nu borde vi garanterat gjort fler mål. Viggan hade ett par bra chanser och sen hade Freyling ett friläge.

Vi släpper även till fler chanser. Men sen kommer det förlösande 3-1 målet då Johnne snor åt sig bollen och sätter dit bollen säkert i mål. Nu är matchen vunnen, bara att spela av sista tiden.

Vi gör en helt okej match men vi kan bättre än så här. Men för att vara första matchen på två månader var det bra.

Matchens kakor:  Martin Josefsson (3)