Match:  Ta En Kaka Stefan - Fadöl United
Martin Hjort
Daniel Johansson
Daniel Kriström
Kjell Svedman

Så var det dags för säsongens andra match och lite överraskande så hade vi ju vunnit första matchen ganska enkelt. Nu visste vi att denna match skulle bli betydligt svårare och att vi saknade några av våra bättre spelare gjorde ju inte saken bättre.

Eftersom nästa alla \"vanliga\" backar var borta så fick Hjorten göra debut i backlinjen tillsammans med Viktor. Martin, Kjell och Freyling skulle bytas av på mitten och på topp spelade Dagge, Danne och Tia.

Redan efter fem minuter skadade sig Tia och var tvungen att kliva av för resten av matchen vilket ledde till lite panik i laget. Vi spelade ändå hyggligt i första halvlek, dock kan passningsspelet förbättras en hel del. Däremot var våra långa uppspel riktigt bra och Dagge vann nästan allt i luften och skarvade vidare bollen, tyvärr hade vi ingen som kom på dom fina bollarna.

Det var Fadöl som förde spelet men vi kom i en del lägen som iof alldeles för ofta slarvas bort när vi närmar oss mål. Fadöl hade ett riktigt bra anfall som avslutades med ett skott precis utanför straffområdet, bollen tuschar på några ben men Robban gör en riktigt bra räddning.

Men tillslut kom baklängesmålet när en Fadöl spelare rycker sig fri på vänsterkanten och bryter in och avlossar ett skott som går in i Robban bortre hörn. Annars höll Viktor och Hjorten ganska bra koll på deras anfallare men fick även bra hjälp av mittfältarna då Fadöl ofta anföll med mycket folk.

Men vi hade en del lägen bl.a. har Martin ett fint läge men efter en liten knuff från förvararen blir inte skottet bättre än att det går utanför. Men tillslut fick vi in en boll. Freyling slog en underbar frispark från vänsterkanten halvvägs in på deras planhalva. Det var mycket folk inne i straffområdet men Martin lyckas komma först på bollen och tuschar bollen lite lätt så den ändrar riktning och går mot målvaktens första stolpe. Bollen studsar en gång och Dagge forcerar bort backar och målvakter som därför inte lyckas undvika en kvittering.

I slut minuterarna får Viktor en boll på det allra heligaste och detta decimerar oss ännu mer, för nu har vi ingen avbytare och vi börjar gå på knäna. Men vi lyckas med lite möda och besvär hålla undan till pausvilan.

Andra halvlek är sedan en lång press från Fadöl United. Vi flyttar ner Kjelle i backlinjen och går ner på tre mittfältare. Nu får Dagge som spelade själv på topp göra ett häst jobb, han slet och kämpade som ett djur vilket ryckte med hela laget som nu verkligen krigar för poängen.

Orken var nästan helt borta hos dom flesta i TEKS och så fort vi fick bollen sköt vi bara i väg den. Bollinnehavet i andra måste ha varit 90-10 i Fadöls favör. Men dom lyckades inte komma till så jätte många klara lägen då vi krympte ytorna runt straffområdet och krigade för varandra.

Robban gör en del kanon räddningar och Dagge lyckas faktiskt då och då sysselsätta Fadöls backlinje helt själv, ibland hade han även stor hjälp av Thomas som trots det långa uppehållet verkade ha mycket ork i kroppen.

Faktiskt så hade vi ett riktigt bra läge på slutet att få in ett segermål men det hade väl varit att be om för mycket. Ruggigt bra kämpar match av alla i TEKS och aldrig har väl en oavgjord match känts så mycket som en seger som nu.

Dagge ska ha stor eloge för sitt underbara huvudspel och sin kämpar insats, två fotaren han drog på deras back i slutat av matchen var grym. Freyling gjorde också en bra match och krigade och slet och i andra halvlek visade han även upp några tekniska nummer. Men som sagt alla ska ha en eloge efter denna match, förutom Tia då som bara stod och tittade på.

Matchens kakor:  Daniel Kriström (1)