Match:  Ta En Kaka Stefan - Västtyskland
Stefan Henriksson
Martin Hjort
Daniel Johansson
Kjell Svedman

Vilken underbar start på säsongen det blev. Med hela tio man till matchen såg allt bra ut inför matchen. Dagge var sjuk, Freyling var upptagen och Kenneth skulle packa inför sin resa till Staterna, annars va alla med. Krille skulle egentligen inte heller ha medverkat men fotbolls abstinensen var för stor så här efter vintern.

Direkt när vi kom till Hökarängens BP kändes det att den här planen kan vi nog komma att trivas på. Den är lite större än den planen vi spelade på förra året och det vet vi ju passar oss. Dessutom är det här en grusplan inte sandplan som förra årets skit plan va.

Vi ställde upp med Robban i målet som vanligt, backlinjen bestod av Krille, Stefan och Viktor. På mittfältet hade vi Kjell, Martin J och Calle. På topp spelade Mattias, Danne och Hjorten.

Spänningen låg i luften inför den första avblåsningen för den här säsongen. Så var det äntligen dags, en kort signal av domaren så var spelet igång. Det var faktiskt vi som tog tag i spelet direkt. Vi såg ut att ha ett väldigt bra lugn i hela laget, kan ha att göra med att vi är så dåligt tränade att vi inte orkar hetsa upp oss.

Men ganska omgående skapade vi en del farliga chanser, men Västtyskland kontrade. Så såg spelet ut i första halvlek, vi hade det mesta och det bästa av spelet och dom kom i en del snabba kontringar.

Men första målet kom ganska snabbt in i matchen och vilket mål sen. Calle får bollen ute till Vänster och driver upp bollen. Tia tar då en löpning ner mot deras kortlinje på vänsterkanten, Calle väljer då att spela bollen till Tia och löper sedan in mot mitten och får tillbaka bollen av Tia och har då med sin underbara löpning ryckt sig helt fri och får bollen perfekt i skottsektorn och skjuter behärskat in säsongens första mål.

Andra målet var även det en delikatess. Martin har bollen på mittplanen och driver upp den. Han söker efter skottläge men håller i den då ser han Tia som startar en löpning in från vänsterkanten. Martin slår bollen mellan backarna men bollen ser ut att bli lite för hård så att målvakten skulle hinna ta den. Men Tia hinner dit först och petar den förbi målvakten, diagonalt med målet och lägger sedan in den i öppen kasse.

Västtyskland fick en väldigt farlig kontring då Viktor gick lite väl högt på en hörna och dom fick komma tre mot Krille men där är Krille hur bra som helst och lyckas avstyra anfallet.

Vi spelade nu riktigt bra med bra rörlighet i anfallet speciellt från Tia men även Danne gör en mycket bra halvlek då han löper och stör deras backar. Vi slarvar lite i defensiven då båda backarna stöter och dom får slå bollen förbi våran backlinje på kontrande spelare.

I paus fick vi publik. Dennis med sina barn och sin nyblivna hustru kom dit tillsammans med Robban Karlström. Dennis nämnde att det kan bli spel i TEKS tröjan igen redan i år, det ser vi fram emot.

Andra halvlek blir något jämnare men det är ändå vi som har övertaget. 3-0 målet är även det en delikatess. Stefan slår en frispark som Tia lyckas komma högst på i duell med två försvarare och skarvar in bollen snyggt i bortre burgavel.

3-1 målet är en riktig tabbe av Robban då han släpper förstastolpen på en frispark som får dala in väldigt enkelt. Nu kontrollerade vi matchen ganska bra i det här skedet så vi vart väl inte direkt oroliga men det var ändå skönt att Tia tryckte dit ytterligare ett mål.

Tia fick bollen i mitten av straffområdet efter fint spel från våran sida. Då alla tror att han ska skjuta fintar han istället bort backen och målvakten som kastar sig och Tia lättar in bollen i mål, hur kyligt som helst och sen va segern klar. I det läget ska sägas att Västtyskarna hade fått en 5 minuters utvisning för felaktigt byte, något petigt av domaren som annars va mycket bra.

Det var väldigt skönt med en seger i premiären men det som värmde ännu mer va spelet. Det som saknades helt förra året med passningsspel och målchanser sågs nu i massor. Vi tog det lugnt och hjälpte varandra på ett väldigt bra sätt. Nu var det här troligen att av dom sämre lagen i serien, men det tar absolut inte ifrån oss vår insatts.

Tia var helt sanslöst bra och Calle gjorde även han en riktigt bra match. Extra plus också till backlinjen som kändes stabil och Kjell som har en otrolig kondis vilket hjälper oss en hel del. Sen ska även Danne nämnas då han gör en av sina bättre matcher i TEKS tröjan.

Behöver jag säga att vi hade dom ljusblåa tröjorna, var dom gula förhäxade???

Matchens kakor:  Mattias Cronqvist (1)