Match:  Ta En Kaka Stefan - Hjelmskallarna
Martin Hjort
Daniel Johansson
Daniel Kriström
Kim Nielsen

Årets nästsista match och för motståndet stod tabelljumbon. Men visa av erfarenhet visste vi att det inte skulle bli en lätt match för oss. Matchen i våras hade varit väldigt jämn och slutade 0-0. Tanken var att vi skulle komma till match med en avbytare på varje lagdel. Men med en halvtimme kvar till start ringer Calle och säger att han inte kommit från jobbet än. Det är alldeles för sent att höra av sig 30 minuter innan!!!

Detta gjorde att vi hade två avbytare, men eftersom Krille precis slutat käka penicillin hade han bett om att få spela ganska sparsamt. Vi startade med Robban i målet. Viggan och Krille på backen medans Hjorten roterade mellan back och mittfält. På mitten spelade Tia och Danne. På topp hade vi Dagge, Kekke och Kim som fick spela både forward och mittfält. Bredvid planen hade vi dessutom två coacher, Martin och Stefan som båda är knäskadade stod och skrek hela matchen.

Det kändes som det var vi som tog tag i takt pinnen när matchen drog igång och att Hjelmskallarna började väldigt avvaktande. Deras press på bollhållaren var väldigt dåligt vilket vi utnyttjade ganska bra i början. Dock såg vi lite svajiga ut bakåt. Vi stirrade alldeles för mycket boll och lät deras gubbar smyga in bakom våra backar lite för mycket. Efter bara några minuter var Danne otroligt nära att göra sitt första mål för säsongen när han drog till på volley, men målvakten var i vägen.

Men det var vi som skulle göra det första målet. Efter en strålande framspelning av Kim till Kenneth kunde Kekke ur en ganska svår vinkel trycka in 1-0 med vänstern. Detta var Kekkes tredje mål med vänstern i år. Dessvärre var repliken från Hjelmskallarna omedelbar. Krille slarvar lite i en rensning och bollen går till en Hjelmskalle som drar på ett bra skott som Robban dock lyckas rädda. Men inte bättre än att returen går rakt ut och där är vi inte med och deras forward trycker upp bollen i nättaket.

Kändes ganska onödigt då vi var det bättre laget i den första halvleken. Efter målet började Krille storspela och av hans förkylning syntes inte ett spår. Han bröt nästan allt och spelade väldigt lugnt och tryggt. Vi hade en del fina individuella prestationer men det slarvas som vanligt i passningsspelet. Bl.a. kunde Dagge frispelat Kim men slår istället bollen rakt på deras gubbe.

I halvtid kändes det ändå som att det här skulle ordna upp sig. Lite mer rörlighet bara så skulle vi få hål på dom igen. Vi började hyggligt i andra och Kim hade en del fina räder men borde ha skjutit lite mer. Men sen hände något och vi tappade allt. Nu började Hjelmskallarna mata in långbollar och vi sjönk bara längre och längre ner. Robban hade väldiga problem med dessa höjdbollar och det var nära flera gånger att han tappade in bollen.

Nu spelade vi riktigt dåligt men alla kämpade verkligen. Hjelmskallarna fortsatte pressa men vi stod emot. Tillslut kommer även en chans för oss. Kenneth blir fri och behandlas väldigt bryskt. Domaren tvekar inte utan pekar på straffpunkten. Hjelmskallarna protesterar ljudligt men vi var nog ganska överens att den var solklar. Kekke tar straffen själv och sätter den otroligt säkert.

Nu återstår fem minuter och Hjelmskallarna jagar en kvittering. Nu gör våra backkar ett riktigt bra jobb och vi rider ut stormen. Jävligt skön seger efter en otrolig kämparinsatts av alla. Vi gör ingen bra andra halvlek men vi kämpar hela tiden. Stort plus till Krilles första halvlek och Dannes hela match. Danne gjorde nog sin bästa match i TEKS. Han tog för sig mycket mer och var mycket mer inblandad i spelet än vad han brukar. Sen var det ju även mycket tack vare dagens två coacher vi vann...

Nu återstår bara en match på säsongen men det är först om två veckor.

Matchens kakor:  Kristoffer Brundin (1)