Viktor Petersson
Robert Svedman
Kakmonstret (17)
Kommentar:

Höstsäsongens andra match och som vanligt hade vi svårt att få ihop folk. Till skillnad från våra motståndare som hade en hel tomtearmé till matchen. Tillslut vart vi iaf. åtta stycken då t.ex. Robban bytt arbetspass för att hinna till matchen, stort Robban!

Vi fick ett trevligt mottagande när vi kom till planen då det helt plötsligt började vräka ner, ja det t.o.m. haglade ett tag. För att göra det hela ännu bättre inför matchen såg Robban till att skaffa sig lite näsblod, men det gick snabbt över.

För motståndet stod Långholmen ISTE och denna match skulle visa sig bli väldigt lik mötet mot dom i våras. Vi hade dåligt med folk, dom hade mycket folk. Det var en jämn första halvlek men i andra tog vi slut och dom tog över mer och mer. Vi ledde med 1-0 i paus men sen gjorde dom mål i slutet. I våras var det tre mål nu vart det bara ett. Så det var en hel del likheter med senaste mötet.

Vi startade med Robban i målet och Viggan och Martin på backen, Calle kom lite sent så därför tog Martin klivet ner. På mitten spelade Danne, Kakmonstret och Calle. På topp hade vi Tia och Kenneth.

Vi startade som sagt matchen bra och gjorde en bra första halvlek. Tillskillnad mot hur det brukar se ut så skapade vi en del framåt. Bakåt var det stabilt som vanligt, trots att Långholmen tilläts komma igenom lite lätt ibland och fick ta lite skott på halvdistans.

Men det var vi som inledde målskyttet ca tio minuter in på matchen. Kakmonstret fintade sig loss och löpte in i straffområdet. Där spelade han bollen diagonalt in till Kenneth som tagit en fin löpning och då bara hade att sätta dit bollen i öppet mål. I andra var det nära på en repris men då vart passen lite för lös.

Vi skapade en del chanser genom hela matchen framför allt genom Kakmonstret. Martin hade även en nick han borde satt dit. Men tillslut kom reduceringen. Långholmen pressade på ganska bra i andra och med fem minuter kvar får dom en hörna. Tia ligger då kvar på deras planhalva och letar efter sina pungkulor.

Hörnan går förbi allihopa och mellan bena på Kakmonstret. Väl där har en av motståndarna vänt hemåt när han ser bollen komma. Han slänger då bak benet och kommer åt med hälen och bollen rulla retsamt in mellan benen på en ställd Robban. Surt med ett så skit mål men ganska rättvist.

Vi får väl ändå vara nöjda med resultatet och vara stolta att vi nu varit obesegrade i fem matcher i rad. Extra plus för backlinjen och Robban samt Kakmonstret. Kenneth ska också ha en stor eloge för sitt slit denna match då han både tog och gav mycket stryk och det utan att gnälla. Det ska även nämnas att Danne hade en rad fina nedtagningar som imponerade.

Matchens kakor:  Kenneth J Carlberg (1)