Match:  Ta En Kaka Stefan - Grabbarna Grus
Laget:  Kenneth J Carlberg
Thomas Freyling
Kjell Svedman
Kakmonstret (11)

Efter att ha gjort våran sämsta inledning på en korpsäsong någonsin med fyra raka förluster kom äntligen en seger. Ja det var faktiskt den sämsta inledningen sedan 1993 när vi spelade i S:t Eriks Cupen. Vi hade fått ihop till två avbytare och kände väl innan matchen att nu jävlar måste vi ta poäng, så långt ifrån har vi inte varit i dom inledande matcherna.

Vi ställde upp med Visal i målet och Viggan och Kjelle på backen. Robban var faktiskt med men han skulle få spela ute för första gången på länge. Robban var mittfältare med Martin och Freyling. På topp spelade Tia, Kenneth och Philip. När matchen startade märkte vi efter ett tag att motståndarna bara var sex stycken.

P.g.a. att dom bara var sex stycken så vart tempot ganska lågt och när motståndarna har lågt tempo ja då har vi det också. Vi startade iof. ganska bra då alla inte riktigt märkt att dom var en man mindre. Då rörde vi oss bra och Kenneth uppe på topp gjorde att vi fick en annan dimension i vårat spel då han kommer ner och möter mycket mer än våra övriga forwards brukar göra.

Vi slarvar ju som vanligt i vårat passningsspel och känns lite onödigt stressade ibland men i en sån här match spelar det inte så stor roll. Det kändes ganska tidigt hur den här matchen skulle sluta. 1-0 kom efter kanske fem minuter. Freyling slår ett inlägg som hittar in i röran framför deras mål. Tia får tag i bollen och på sitt andra försök får han till ett skott som går in. 2-0 gör Philip efter ett inlägg från Kjell. Kjelle slår ett inlägg som både Freyling och Tia skott fintar på (missar) och bollen når fram till Philip i bortre delen av straffområdet, Phimpen gör inga misstag och trycker dit bollen

Matchen lunkar sedan på och motståndarna har väl några halvchanser som mest skapas tackvare våra dåliga nedtagningar och vissa tveksamma beslut i backlinjen. Vi har också en del chanser men som vanligt har vi otroligt svårt i avgörande lägen, bl.a. missar Kenneth nästan öppet mål. Men han ska få ta revansch. Philip fixar en straff då han blir nedknuffad i straffområdet. Kenneth tar hand om straffen och sätter den otroligt säkert nere vid målvaktens högra stolpe.

I andra halvlek har vi en massa chanser men lyckas på något märkligt sätt inte göra mål. Tia har en nick som går precis utanför, Philip blir frispelad av Martin och får öppet mål men missar. Sen har vi en del chanser då vi har lägen att passa men dribblar istället och blir av med bollen. Faktum är att vi förlorar andra halvlek med 1-0. Grabbarna Grus tar sig runt på högerkanten där Viktor tar bollhållaren, Kjelle skriker då att han har killen vilket han inte har och han får på ett bra skott. Visal räddar skottet men släpper en retur som samme kille kan peta in. Sen har dom faktiskt ett ribbskott som studsar ner på mållinjen och sen ut.

Nu var väl resultatet i andra halvlek mest speglat av att vi redan vunnit matchen och att vi slarvade bort en hel del målchanser. Men det var ju kul men en seger och det var ett väldigt schyst gäng vi mötte.

Matchens kakor:  Kenneth J Carlberg (1)