Match:  Montella Calcio - Ta En Kaka Stefan
Carl Lindwall
Kim Nielsen
Kjell Svedman

Det var dags för årets nästsista match och för motståndet stod dom som för tillfället var serieledare. Men vi brukar kunna göra våra bästa matcher när vi möter topplag och så även denna gång.

Vi ställde för engångskull upp med bara original TEKS:are. Blängen i mål och på backen hade vi det gamla mittlåset som vi spelade flera år i St:Eriks cupen med Kekke & Kjelle. Martin, Kim & Danne lira på mitten. På topp skickade vi upp två gamla backar i Calle och Viktor som fick sällskap av den något mer vana forwarden Dagge.

Vi startade matchen riktigt bra med stor rörelse och med en ambition att spela runt bollen. Första tio minuterna trycker vi tillbaka motståndarna rejält och vi får även utdelning. Det har varit skralt med målskörden i år men Viggan som varit borta dom senaste matcherna fick chansen på topp och tog den.

Kekke skicka upp ett långt uppspel på Dagge som nickskarvar vidare till Viggan som snappar upp bollen. Viggan håller bort sin motståndare medans bollen studsar mot mål. När målvakten kommer ut lyckas Viggan få en tå på bollen och lobbar in 1-0.

Efter målet jämnas spelet ut och vi börjar bli lite trötta på mitten efter en stark inledning. Backlinjen får nu visa upp på ett strålande samarbete vilket gör att vi styr undan alla anfall på ett mycket bra sätt.

På slutet av halvleken kommer dock ett mål. På en fripark går bollen förbi alla och in i bortre burgaveln, 1-1. Efter det för motståndarna ett läge till som Robban gör en bra räddning på.

Andra halvlek är ganska jämn men vi saknar inte chanser att ta ledningen igen. På ett inlägg tappar målvakten bollen precis framför Martin som bara lyckas träffa densamme, bollen studsar ut mot Dagge som får öppet mål men när inte riktigt bollen.

Lite senare kommer Martin fri med målvakten men görs ner och målvakten åker ut på en frilägesutvisning. Detta renderar konstigt nog i att målvakten inte får spela mer men att dom bara behöver spela med en man mindre i 5 minuter. Rätt eller fel är vi lite osäkra på.

På frisparken som följer är Martin nära på att göra mål men målvakten styr ut till hörna. Calle har sen ett skott i krysset när han står nästan ute vid hörnan. Bollen studsar ut till Kjelle som inte får på något bra skott.

Montella saknar inte heller chanser men det är dock bara ett som känns riktigt farligt och det är i sista sekunderna då Kekke misslyckas att slå undan bollen och Montella får ett friläge. Anfallaren tar dock lite lång tid på sig och Martin hinner ifatt och slår ut bollen.

På det hela en riktigt bra match av oss och nu har vi två raka utan förlust. Hela laget gör en bra match. Dock så innebar denna match att vi kommer sluta sist i tabellen oavsett hur sista omgången går.

Matchens kakor:  Kenneth J Carlberg (1)