Match:  Ta En Kaka Stefan - Långholmen ISTE
Daniel Kriström
Carl Lindwall
Kakmonstret (24)
Kakmonstret (27)

Det var botten mot toppen som skulle mötas, och det var ju som bekant vi som låg i botten. Men motståndarna och serieledarna var Långholmen och dom har vi slagit förut så vi kände att inget var avgjort på förhand.

Kul idag var att Hjorten skulle göra sin första match för året och Dagge var med vilket han ite är så ofta. Vi körde med Calle och Martin på backen. Tia, Hjorten och Dan på mitten och Dagge Danne och Tobbe på topp. Under matchens gång vart det lite rotation mellan mittfält och forward.

Vi startar matchen riktigt bra och tar tag i taktpinnen. Vi har dom senare matcherna tagit det lugnare och försökt spela runt mer vilket gynnar oss. Efter fem minuter kommer det första målet. Martin slår en inspark från halva plan mot bortre delen av straffområdet där Dan kommer springandes. Bollen ser ut att bli för lång men Dan är snabb och på något märkligt sätt får han till en bicicleta som ur den dåliga vinkeln sitter. Helt sanslöst snyggt mål, van Basten hade inte gjort det bättre.

Vi fortsätter att skapa chanser och spelar dessutom riktigt bra defensivt. Hela laget hjälper till i defensiven och speciellt Dagge på topp stressar motståndarna vilket gör att vi kan vinna boll högt upp.

Sen kommer även 2-0. Martin får bollen på kanten och driver in och förbi två motståndare och skjuter in tvåan. Calle är sedan när med några stenhårda skott men dom går precis utanför ramen. Första halvlek är riktigt bra från våran sida.

Andra halvlek börjar lika bra som den första. Vi gör även ett ganska tidigt mål där Danne lyfter fram bollen till Dan som kommer löpandes i mitten. Dan får en ganska dålig träff men målvakten fumlar in bollen och nu känns matchen klar.

Men Långholmen får göra ett lite billigt mål där Tia och Calle inte riktigt orkade håla sina gubbar och med ett skott utifrån sätter Långholmen reduceringen. Efter det här blir det lite nervöst och vi faller för långt ner i banan.

Långholmen har sedan ett gyllene läge att ytterligare reducera men då briljerar Robban. Först räddar han skott utifrån, men motståndarna är två man först på returen och då har vi redan skrivit in målet i protokollet men då gör Robban en superräddning liggandes och Calle rensar undan returen.

Vi gör sedan ytterligare ett mål genom Martin som får öppet mål men domaren blåser av för ruff mot målvakten av Dagge, tveksamt. Nu gör det inget för vi rider ut den avslutande stormen och tar en välförtjänt trepoängare.

Stort plus för mittfältet Dan, Tia och Hjorten som jobbar stenhårt. Kul att Hjorten gör en så pass bra match i sin årsdebut. Sen var Tia som en damsugare på mitten ett tag då han samlade upp nästan alla av motståndarnas uppspel och när han inte gjorde det var backlinjen hur stabil som helst. Men alla gör en bra match och då blir det seger.

Matchens kakor:  Mattias Cronqvist (1)